RASPLET U ZADNJEM KOLU: / 13 klubova u borbi za sedam mjesta u drugom krugu

Image

Zagrebački Dinamo je porazom protiv Arsenala u zadnjem nastupu u Ligi prvaka riješio sve dvojbe uoči posljednjeg kola.

7.12.2015.
14:58
VOYO logo

Devet se momčadi kvalificiralo za osminu finala, a još ih se 13 bori za sedam mjesta, koliko ih je ostalo slobodnih u drugom krugu Lige prvaka.

Zasad su se kvalificirali Real Madrid, PSG, Atletico Madrid, Benfica, Juventus, Manchester City, Barcelona, Bayern i Zenit.

Olympiacos i Arsenal izravno odlučuju o 2. mjestu

U Dinamovoj skupini F, riješeno je pitanje 1. i 4. mjesta. Jedno pripada Bayernu, a drugo Dinamu, dok će u izravnom dvoboju na Karaiskakisu o drugom mjestu odlučivati Olympiacos i Arsenal. Grcima odgovara i remi, kao i poraz 0:1 i 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A, dalje su prošli madridski Real i PSG, dok se Šahtar i Malmö bore se za treće mjesto. Ukrajinci su bolji u međusobnom omjeru, bod im je na gostovanju kod PSG-a dovoljan da prođu dalje.

Manchester United "visi"

U skupini B, puno toga je zakomplicirao Manchester United remijem protiv PSV-a na Old Traffordu. Sad su tri momčadi u igri za prolaz, dok je jedino bez izgleda CSKA. No, Moskovljani će igrati na pobjedu protiv PSV-a jer bi se tako plasirali u Europsku ligu. Wolfsburgu treba bod protiv Uniteda, a Nijemci će navijati i da PSV ne svlada CSKA, jer onda i u tom slučaju prolaze. Van Gaalova momčad mora gledati da skupi najmanje jednako bodova kao PSV protiv CSKA. Nizozemcima, pak treba pobjeda da bi bili sigurni, a remi im nosi prolazak, ukoliko Wolfsburg nadigra Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C, jasno je da Benfica i Atletico idu dalje. Galatasaray ima bod više od Astane i morat će se potruditi da tako ostane i nakon zadnje utakmice, kako bi Turci vidjeli osminu finala.

Borussiji za 3. mjesto treba pobjeda na Etihadu

U skupini D, sigurni su Juventus i Manchester City. Borussija (M) koja je prošlog vikenda u prvenstvu svladala Bayern, sad će igrati za nastavak europske sezone. Za 3. mjesto treba joj pobjeda kod Cityja, dok se Sevilla nada kiksu Nijemaca i istovremenoj pobjedi protiv Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je sigurno prva u skupini E. Drugo mjesto rezervirano je za Romu kojoj treba pobjeda protiv BATE Borisova. Čak je i bod dovoljan, ako Bayer ne uspije pobijediti Barcelonu. I Bjelorusi su i igri za prolaz, treba im pobjeda protiv Rimljana, uz Barcinu pomoć protiv Nijemaca.

Maccabi i Lyon kao Dinamo, bez izgleda

U skupini G, Maccabi kao Dinamo, ne može ni do treće pozicije, dok se Chelsea, Porto i kijevski Dinamo bore za prolaz. Mourihnova momčad može čak i remizirati protiv Porta, ukoliko Dinamo ne dobije Maccabi. Porto će također navijati za izraelsku momčad protiv Kijevljana, a Portugalcima treba pobjeda protiv Chelseaja. Kijevski Dinamo ima sve u svojim rukama, jer s pobjedom protiv Maccabija je "unutra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini H, kvalificirao se ruski Zenit, a za preostalo mjesto bore se Gent i Valencija. Belgijcima treba pobjeda protiv ruske momčadi, a mogu i izgubiti ukoliko Valencia je pobijedi Lyon. Španjolci moraju svladati Francuze i nadati se kako Gent neće pobijediti Zenit.

Lyon nema nikakvih izgleda za 3. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo