BIVŠI VATRENI / Rakitić progovorio o mirovini i otkrio do kada planira igrati: 'Trebaju me na terenu i izvan njega'

Image
Foto: Profimedia

Bivši Vatreni opet se ustalio u prvu postavu Seville

13.5.2023.
14:04
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić (35), kojeg je u petak UEFA izabrala za igrača tjedna, rekao je kako ne razmišlja o odlasku iz Seville te da želi raditi u klubu i nakon okončanja igračke karijere.

Image
POTRAGA SE NASTAVLJA /

Novi udarac za Tottenham: Nagelsmann odbio sjesti na njihovu klupu jer mu nisu ispunili važan uvjet

Image
POTRAGA SE NASTAVLJA /

Novi udarac za Tottenham: Nagelsmann odbio sjesti na njihovu klupu jer mu nisu ispunili važan uvjet

"Želim igrati dok god se vidim sposobnim pomagati ekipi i imati u važnu ulogu u njoj. Sada se osjećam snažnim, konkurentnim, primjećujem da me suigrači trebaju na terenu i izvan njega”, izjavio je Rakitić u intervjuu za španjolski sportski portal Relevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se produženju ugovora i što dužem ostanku ovdje”, dodao je.

Rakitić ima ugovor sa Sevillom, jedanaestoplasiranom momčadi španjolskog prvenstva, do 30. lipnja 2024. godine i jedan je od kapetana momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema se, međutim, za razdoblje nakon igranja pa je završio tečaj sportskog menadžmenta u organizaciji UEFA-e, a također se prijavio i u Hrvatskom nogometnom savezu u program dobivanja trenerske licence.

“Trenutačno još uvijek ne znam što ću raditi kasnije jer sam uvjeren da je preda mnom i dalje razdoblje na zelenom terenu. No, također sam svjestan da mi više nije 25 godina pa pomalo gledam čime se baviti u budućnosti”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac, osvajač srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski nogometni savez (UEFA) proglasio je Rakitića najboljim igračem tjedna u kojem su odigrane dvije polufinalne utakmice Europske lige. Rakitić je u četvrtak nastupio za Sevillu u prvoj polufinalnoj utakmici kod Juventusa koja je završila 1-1. Istaknuo se oduzimanjem lopti protivničkim igračima te udarcem iz daljine prilikom kojeg je lopta išla pod gredu, ali ju je vratar talijanske momčadi uspio obraniti, pokazuje video koji je u petak objavila UEFA na svojoj internetskoj stranici.

Rakitić, koji je imao 88 posto uspješnih dodavanja, proglašen je najboljim igračem u konkurenciji Federica Gattija iz Juventusa, Edmonda Tapsobe iz Bayer Leverkusena i Nemanje Matića iz Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić smatra Juventus favoritom za osvajanje naslova, no uvjeren je u prolazak svoje momčadi.

“Moramo se samo koncentrirati na svoju igru”, napomenula je “desetka” Seville koja je već osvojila Europsku ligu 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je u četvrtak odigrao 290. utakmicu za Sevillu čime se izjednačio s bivšim francuskim igračem Fredericom Kanouteom (45) kao stranac s najviše nastupa za taj andaluški klub. U nedjelju bi u utakmici španjolskog prvenstva kod Valladolida trebao postati stranac s najviše nastupa.

“Nevjerojatno je što sam došao nadomak toga. Moja kćer mi rekla da ja uopće nisam stranac, a ja sam joj odgovorio da doista nisam ali se vodim tako”, rekao je i dodao da se nada još mnogim pobjedama i trofejima u bijelo-crvenom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je igrao za Sevillu od siječnja 2011. do lipnja 2014., kada je otišao u Barcelonu, pa se vratio u rujnu 2020.

Sevillu, od kuda mu je supruga Raquel, ne misli opet napustiti zbog obitelji i želje da ostane živjeti ondje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poštujem svakog igrača koji se na kraju odluči za posljednje iskustvo, ili avanturu, daleko u inozemstvu no sve moje misli usmjerene su na Sevillu”, rekao je.

“Ovdje imam sve što želim i trebam. Osjećam da mogu igrati još neko vrijeme i pregovarati s Monchijem (sportskim direktorom) i potpredsjednikom kluba oko nastavka igranja. Draže mi je to nego ih pitati možemo li dogovoriti neku funkciju izvan terena”, zaključio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo