Play ponuda

Prvi dani u Barceloni: Rakitić progovorio nakon odlične partije

shimmer fallback

Barcelona je s 6:0 deklasirala HJK u Helsinkiju. Katalonci su došli, vidjeli, natrpali domaćina i odmah nakon utakmice odjurili sa stadiona put kući.

10.8.2014.
8:59
Play ponuda

Da je bilo potrebno, Barcelona bi domaćinu i zabila deset golova. Finci su samo nemoćno gledali i uživali kako igraju Katalonci koji su stigli i zaigrali u kombiniranom sastavu.

Od hrvatskog dvojca, Ivan Rakitić je zaigrao 45 minuta i oduševio navijače svojim potezima. Dirigirao je igrom Barcelone, suigračima udjelio dvije asistencije za gol, a imao i nekoliko opasnih udaraca na gol HJK-a. Alen Halilović proveo je na terenu posljednih pola sata, a najbolju prigodu imao je u 90. minuti kada je njegov šut proletio iznad prečke.

//www.youtube.com/embed/YQo3Z5XpMCc

Nažalost, Vatreni baš i nisu imali vremena za izjave nakon utakmice.

"Zadovoljan sam, tek sam desetak dana u novom klubu, trebat će još vremena da sve pohvatam i upijem. Sve u svemu - super, dobro nam ide i planiram tako raditi i dalje", komentirao je Rakitić nakon pobjede i dodao:

"Zasad je bitno da dobro radimo i pripremamo se za novu sezonu koja će biti jako duga i zahtjevna. Uhodavamo se, uvjeren sam da ću biti pravi za nekih 20-ak dana.

Vjerujete li da možete do mjesta u prvoj jedanaestorici?

"To ćemo još vidjeti. Nema potrebe pričati sad o tome, na meni je da naporno radim i vjerujem u svoje mogućnosti. Siguran sam da će mi se rad isplatiti.

Koja pozicija vam najviše odgovara među svim ovim zvijezdama?

"Svejedno je, najljepše je igrati s ovim igračima, to su sve odlični nogometaši", kazao je Rakitić i odujurio u autobus koji je vodio Katalonce na aerodrom. Alen Halilović, pak, ne smije davati izjave. Barem je tako poručio u Helsinkiju.

//www.youtube.com/embed/QwcLSa9__xw

"Ne mogu pričati, tako su mi rekli u klubu", kazao je mladi hrvatski nogometaš koji je preživio još jedan rez. Samo šest igrača iz B momčadi ostalo je na treningu s prvom, Alen je jedan od sretnika.

Play ponuda
Play ponuda