ARSENAL PROŠAO KAO I DINAMO: /

Bavarci razvalili topnike na Allianz Areni

Image
Foto: AFP, GUENTER SCHIFFMANN

Momčad Arsenala uspjela je u prošlom kolu, kad je bila pod imperativom pobjede, jer joj je prijetio potpuni debakl u skupini, iznenaditi Bayern i slaviti s 2:0.

4.11.2015.
20:33
AFP, GUENTER SCHIFFMANN
VOYO logo

Domaćin je poveo golom Roberta Lewandowskog u 10. minuti, nakon dodavanja Thiaga Alcantare. Gosti su potom zatresli mrežu Bayerna, ali je pogodak Özila poništen zbog igranja rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan Alabin pogodak

Na 2:0 za Bavarce povisio je Thomas Müller u 29. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu, Bayern je praktički riješio pitanje pobjednika, sjajan gol za 3:0 s 18 metara postigao David Alaba. Neobranjivo!

Nastavili su Bavarci u istom ritmu nakon velikog odmora, Arjen Robben ušao je u 54. minuti, a samo minutu kasnije, točnije 37 sekundi kasnije, i on se upisao u strijelce. Alaba je ovaj put bio dodavač, a Čech je bio nemoćan na udarac Nizozemca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giroud opet zabio Bayernu

Olivier Giroud moći će se pohvaliti kako je Bayernu zabio u dvije utakmice za redom. Na Emiratesu je u pobjedi 2:0 zabio prvi gol, sad je malo ublažio poraz svoje momčadi. Prsima je uštopao loptu i svladao Neuera iz voleja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Bayerna zapečatio je Thomas Müller drugim pogotkom na utakmici, u 89. minuti pogodio je s ruba šesnaesterca.

Rakitić se ozlijedio, Neymar zabio 200. gol u karijeri

Pobjeda protiv bjeloruskog BATE Borisova mogla je već večeras odvesti Barcelonu u osminu finala, uz uvjet da Roma na Olimpicu ne pobijedi Bayer Leverkusen. Ivan Rakitić bio je u početnom sastavu Enriqueove momčadi, no nije se dugo zadržao na terenu. Zbog ozljede je zamijenjen već u 20. minuti, a vrlo je izvjesno da neće igrati protiv Rusije u prijateljskoj utakmici 17. studenog, možda niti na El Clasicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su poveli s bijele točke, strijelac je u 31. minuti bio Brazilac Neymar. Bio je to njegov 200. pogodak u karijeri. A tek su mu 23...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barceloni je protiv Bjelorusa išlo dobro i bez Messija koji zbog ozljede ne igra više od mjesec dana. Na 2:0 povisio je Luis Suarez u suradnji s Neymarom koji ga je lijepo proigrao.

Neymar je u strašnoj formi, večeras je bio dvostruki strijelac. Sad je Suarez njemu asistirao. Brazilac i Urugvajac je sjajno zabavljaju na travnjaku dok je Messi na oporavku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Romu zabili Salah, Džeko i Pjanić

No, Barceloni za ekspresni plasman u osminu finala nije išao na ruku rezultat s Olimpica. Roma je zabila prvi gol večeras u Ligi prvaka. Protiv Bayer Leverkusena, strijelac je u 2. minuti bio Mohamed Salah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma je nakon pola sata igre povela 2:0, a pogodak je postigao Edin Džeko u 29. minuti. Imao je bh. reprezentativac odmah nakon gola još jednu sjajnu šansu, ali je loptu poslao nekoliko centimetara pored gola.

No, Roma je još jednom pokazala da ima velikih problema kako zadržati vodstvo. Sad ga je ispustila u pet minuta. gosti iz Leverkusena izjednačili su početkom nastavka, Mehmedi je zabio u 46. minuti. Podsjetimo, prije dva tjedna Garcijina je momčad zaostatak 0:2 preokrenula u 4:2, ali je domaćin na Bay Areni uspio izjednačiti na 4:4.

Slično se razvijala i ova utakmica. Apotekari su izjednačili kad je Karim Bellarabi ubacio u 16-erac, a Chicharito ostao sam i svladao Szczesnyja u 51. minuti.

U završnici utakmice vodstvo domaćinu donio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić, ove sezone najbolji Romin igrač. U 81. minuti bio je precizan iz jedanaesterca kojeg je skrivio Toprak. Igrač Bayera dobio je i crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maccabi zabio počasni gol i ispao

U skupini G, Porto je slavio u gostima kod Maccabija 3:1, pa su se Izraelci već nakon četiri utakmice oprostili od daljenjeg natjecanja. Strijelac za Portugalce bio je Cristian Tello u 19. U nastavku je Andre u 50. minuti povisio na 2:0 za goste. Pobjedu Porta potvrdio u 73. minuti Miguel Layun na dodavanje Tella za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su uspjeli postići počasni pogodak. Eran Zahavi je pogodio s bijele točke u 75. minuti. Bio je to prvi pogodak za izraelsku momčad ove sezone u Ligi prvaka.

Dragović zabio autogol pa gol, Willian spasio Mourinha

Iako je uoči utakmice semafor na Stamford Bridgeu "prognozirao" poraz Chelseaja, bluesi se nisu dali. Igrali su i za svog trenera Josea Mourinha. Pomogao im je austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović, koji je u 34. minuti skrenuo ubacivanje Williana u vlastitu mrežu. Ove sezone, Willian je najbolji strijelac Chelseaja s četiri pogotka, isto toliko Mourinhova momčad postigla je autogolovima suparničkih igrača.

Image
ODBROJALI MU DANE: /

Semafor na Stamford Bridgeu već je smijenio Josea Mourinha

Image
ODBROJALI MU DANE: /

Semafor na Stamford Bridgeu već je smijenio Josea Mourinha

No, Dragović se odlučio iskupiti za pogrešku iz prvog dijela, matirao je Asmira Begovića nakon kornera u 78. minuti. Chelsea ipak ima svoju "dobrog vilenjaka" Williana koji je prednost 2:1 Mourinhovoj momčadi donio u 83. minuti golom iz slobodnjaka. Bio je to njegov peti gol ove sezone za bluese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenit prošao u osminu finala

Ruskom Zenitu trebala je pobjeda za prolaz na gostovanju u Lyonu. Momčad iz St. Peterburga povela je u 25. minuti. Hulk je izvrsno poslužio Artema Dzjubu koji iz blizine nije imao problema svladati vratara Lopesa. Istu kombinaciju, Hulk asistent, Dzjuba strijelac, odigrali su gosti u 58. minuti za drugi pogodak na Gerlandu. Domaćin je utakmicu završio s igračem manje, Gonalons je u 72. minuti dobio drugi žuti. U 89. minuti pocrvenio je i Anjukov.

Gent je poveo protiv Valencije iz jedanaesterca, u 49. minuti zabio je Kums. Taj rezultat ostao je do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati

SKUPINA E

Barcelona - BATE Borisov 2:0

Roma - Bayer Leverkusen 3:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca vodi na ljestvici sa 10 bodova, Roma je druga s pet bodova, Bayer ima četiri, a BATE tri boda.

SKUPINA F

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiacos - Dinamo 2:1

Bayern - Arsenal 5:1

Na ljestvici Bayern i Olympiacos imaju po devet bodova, Arsenal i Dinamo po 3.

SKUPINA G

Chelsea - Dinamo Kijev 2:1

Maccabi Tel Aviv - Porto 1:3

Na ljestvici vodi Porto (10), ispred Chelsea (7), Dynama (5) i Maccabija (0).

SKUPINA H

Gent - Valencia 1:0

Lyon - Zenit 0:2

Na ljestvici vodi Zenit sa 12 bodova, Valencija ima šest bodova, Gent četiri, a Lyon jedan bod.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo