RAKITIĆ NA UDARU ŽESTOKIH KRITIKA: / 'Hrvat je bio bezidejan, a Enrique je napravio dobar potez izvadivši ga iz igre'

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić našao se na udaru kritika nakon ispadanja Barcelone iz Lige prvaka.

14.4.2016.
14:48
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Rakitić je dosad u dresu "katalonskog giganta" uglavnom dobro igrao, a i njegova slabija izdanja nisu bila popraćena nekim kritikama. Doduše, Raketa do ove utakmice sa Atletico Madridom nije pružio tako lošu partiju. Jučer na Vincente Calderonu hrvatski veznjak bio je nevidljiv na sredini travnjaka. Savršeno se uklopio u sivilo zvano loša predstava Barcelone i izgubljenost na sredini travnjaka. Krivnja za poraz, naravno, nije samo njegova. Na udaru kritika španjolskih medija, a posebno onih iz Katalonije, našli su se svi igrači Barcelone i trener Luis Enrique.

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Bezidejna igra na Vincente Calderonu

Međutim, ono što predbacuju Rakitiću je njegova bezidejna igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvom poluvremenu Rakitić je prebacivao loptu s jedne strane na drugu bez nekog lucidnog rješenja. Hrvat na Vincente Calderonu jučer i nije odigrao svoju najbolju utakmicu. Jedva da je došao do lopte u sat vremena na terenu jer su igrači Atletico Madrida dobili baš sve duele u sredini terena," piše u tekstu sportskog katalonskog dnevnog lista Sport.

"Što se tiče njegovog pristupa utakmici, tu mu se nema što zamjeriti. Trčao je, borio se kao i inače, ali s loptom u nogama, nije bio uobičajeno dobar. Trošio se mnogo u obrani i gotovo da se nije stigao priključiti napadu, ali ionako se nije imao čemu priključiti jer dok je on bio u igri Barca nije napadala. Po ulasku Arde Turana napadački dio Barcelonine igre izgledao je bolje i da nije bilo Rizzolijeve ogromne krađe, tko zna što bi se dogodilo?", zaključio je novinar Sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo