ZASTRAŠUJUĆI VIDEO / Policajac sa nekoliko metara 'pucao' u navijače

Utakmicu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Sarajeva u Mostaru obilježili su neredi, a policija je upotrijebila suzavac kako bi smirila navijače Sarajava 'Horde Zla'.

21.3.2015.
22:18
VOYO logo

U prvom poluvremenu je, na dijelu tribine stadiona u Vrapčićima, mjestu udaljenom pet kilometara od Mostara gdje su bili smješteni gostujući navijači, došlo do incidenta. Problemi su nastali kada su na stadion pušteni navijači koji su došli naknadno. Ta grupa je odmah započela sukobe sa redarima. Iako je možda mogla primjerenije i blaže postupiti, i time smanjiti ionako uzavrele strasti, policija je upotrijebil i suzavac, a ispalila ga je pomoću naprave koja na prvu izgleda kao pištolj. Pojedini srpski mediji pišu kako se radi o hicu iz pištolja, nakon smirivanja strasti navodi se kako se radi o suzavcu.

No, šokantno je da ssu organi reda "pucali" iz neposredne blizine, na svega par metara od prve crte navijača. Zastrašujući prizor procurio je u javnost i šokirao brutalnošću policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća u nesreći je da ispaljena naprava nikoga nije teže ozljedila. Kako bilo, nekoliko navijača Sarajeva zatražilo je medicinsku pomoć od ekipa Hitne pomoći na terenu.

Što se tiče onog sportskog dijela, domaći Velež je na kraju slavio sa 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo