'Pun mi je kufer ganjati nekolicinu budala!'

17.6.2011.
21:22
VOYO logo

Nakon strašnih nereda na Malti, sukoba navijača s policijom na kvalifikacijskoj utakmici protiv Engleske na Maksimiru 2006., potpuno neobjašnjivog navijačkog izgreda u Andori, te homofobnih ispada Vlatka Markovića, blagajnu HNS-a, UEFA je osiromašila za više od 300.000 eura.

Predsjednik kovne europske nogometne organizacije, Michel Platini opomenuo je Hrvatsku, najavivši kako bi zbog eventualnog novog sukoba navijača, HNS mogao biti kažnjen kao nikad do sada. No, nije nam dugo trebalo, na Poljudu se dogodila Gruzija, a uslijedila je najveća kazna do sada, 80.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo biti zadovoljni i objektivno govoreći, mogli smo gore proći! Sjećam se, kada nas je u Zagrebu posjetio gospodin Platini, sve je potanko objasnio našem predsjedniku Josipoviću, što bi se moglo dogoditi u ovakvom slučaju. Na žalost, dogodilo se upravo ono o čemu je govorio", izjavio je predsjednik HNS-a Vlatko Marković za sportski.net.

Kako nam je presidente rekao, u UEFA-i budnim okom gledaju na prostor bivše Jugoslavije i samo čekaju kada će netko napraviti novi izgred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nedavnom posjetu Srbiji, Michel se također osvrnuo na mogućnost izgreda i iznio planove o mogućem kažnjavanju. Tako je bilo i u Sloveniji, Crnoj Gori i BiH. Jasno mu je da je ovo naše podneblje takvo kakvo je. I na žalost, povijest se ponovila i to baš kod nas", ističe Marković.

Mnogi su nakon Gruzije uprli prstom u Hajduk kao glavnog organizatora susreta, ali prvi čovjek HNS-a smatra da je Bijela uprava napravila sve što je u njihovoj moći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše od svih mi je žao ljudi iz Hajduka koji su sjajno organizirali utakmicu, a u njih se upire prstom kao u najveće krivce, sve zbog nekolicine budala koji ni ne znaju zašto to rade."

Europa se najviše zgrozila svastike koju je ponosno pokazao neodgovorni navijač na splitskom stadionu, kazna od 80.000 eura ponajviše ide na njegovu duše. HNS se na odluke nema namjeru žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slučaj svastike se kažnjava puno gore, ali nam je moj prijatelj Michel posljednji puta progledao kroz prste. Mi se nemamo namjeru žaliti jer smatramo da smo prošli jako dobro. Osuđujem tog momka koji je podigao kukasti križ jer zaista ne znam koji je bio njegov krajnji cilj. Iskreno da kažem, pun mi je kufer ganjati budale tog tipa", ljutito je rekao Vlatko.

Na pitanje, hoće li se utakmica protiv Izraela na kraju odigrati na Poljudu, Marković je kratko odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome će odlučiti stručni stožer i igrači, kao i uvijek."

Vezani članci:

arti-201106150454006 arti-201106141017006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo