PUKLA 'LJUBAV': / Zdravko Mamić 'popljuvao' izbornika Niku Kovača

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoic

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić gostovao je u emisiji 'Sport nedjeljom' na Z1 televiziji.

28.6.2015.
15:40
PIXSELL, Jurica Galoic
VOYO logo

Pa je tako prvo prokomentirao svoj odnos s bratom Zoranom, koji je u protekloj sezoni bio vrlo napet.

"Mi imamo najbolji mogući odnos. Naš odnos je jedna čudesna veza i naša povezanost izlazi iz okvira dvojice braće. To nisam još vidio u svom životu", izjavio je Zdravko Mamić, te je otkrio što se dogodilo kad je Zoran u utakmici protiv Rijeke otišao u svlačionicu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov čin napuštanja terena dok njegova momčad melje suparnika, a on je bio u tunelu i svlačionici samo je dio stjecanja iskustva. Nakon utakmice sam mu rekao da to nije u redu. Pitao sam ga možemo li izaći jači i da li to želi. Odgovorio je da želi", prenosi Mamićeve riječi Večernji list.

Pokrenut proces privatizacije

Izvršni dopredsjednik komentirao je i privatizaciju Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proces je pokrenut. Dobili smo suglasnost ministarstva. Sve radnje o pravu na korištenje gradskog objekta trebale bi biti završene za otprilike mjesec dana. Ali daleko se držim od svih procesa kako ne bi došlo do raznih špekulaciju. Dionice će svatko moći kupiti u četiri kruga".

Jedan gledatelj se javio i u eteru pitao zašto Emir Spahić na kraju nije došao u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je moj prijatelj. Našli smo se u Dubrovniku i ugodno razgovarali. Usuglasili smo se oko svega, ali kasnije me nazvao i rekao da se dogovorio s talijanskim prvoligašem. Žao mi je što se nije realizirao taj transfer, ali naši navijači mogu biti spokojni kad je riječ o stoperima. Moram naglasiti Sigalijev napredak, a očekujem da ćemo gledati i spektakularnog Taravela".

'Neće se ovim kriminalno-udbaškim metodama uništiti nogomet'

A onda je Mamić progovorio o teškoćama u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi Hrvati i čestiti sportaši mogu biti spokojni. Iako se stalno nešto podmeće, neće se dogoditi da se ovim podzemnim kriminalno-udbaškim metodama uništi naš nogomet. Bivši predsjednik Ivo Josipović bio je okidač napada na HOO i nogomet kad je u SAD-u kazao 'u nogometu je mala mafija'. Onda je došao ministar Jovanović koji je to operacinalizirao. Nakon toga imamo izazivanje nereda i pokušaj izbacivanja Dinama iz Europe i reprezentacije iz kvalifikacija. Sve je kulminiralo neredima na San Siru, i onda je Josipović kazao sve su krivi u HNS-u i HDZ-u. Uslijedila je Norveška i postalo je jasno kako sve proizlazi iz udbaškog miljea, a ne iz pojedinih huliganskih ispada. Sve je to pomno isplanirano" izjavio je Mamić, te dodao:

"Isto tako sada su isplivale optužbe o Šukeru iako on nije bio niti osumnjičenik u istrazi njemačkih vlasti. Više nije bitno koju blamažu je Hrvatska pretrpila i tko je napravio svastiku na Poljudu nego samo to da se pokrene prijava protiv HNS-a. Pa kada su rušeni tornjevi u SAD nisu tražili da se podnese prijava protiv direktora tornjeva već protiv egzekutora, je li tako!? Skreću pažnju jer za svoje interese žele sotonizirati naš nogomet. Budite sigurni da kokošar, sitni lopov koji je počinio kriminalno dijelo na Poljudu možda bude pronađen, ali nalogodavac sigurno neće. A isto tako nije posao Šukera da rješava nerede na San Siru ili svastiku. Zna se tko bi to trebao učiniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska neće biti izbačena

Prokomentirao je i slučaj svastika na Poljudu.

"Jedna službena osoba na stadionu mi je kazala da u službenim dokumentima nisu ništa zabilježili. Prijavila nas je organizacija Fare. Tu vidim malu šansu da kazna ne bude rigorozna. Siguran sam jedino u to da neće biti izbacivanja Hrvatske. Mogli bi ponovno igrati bez publike i možda nam oduzmu eventualno jedan bod".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Kovačem više nije dobar

A onda se osvrnuo i na izbornika Niku Kovača.

"Ali razočarao me i nema moju podršku. On je čovjek koji je egotrip. Moj brat je kum njegovom djetetu. Povratkom u Hrvatsku jasno je pokazao otklon od obitelji Mamić. Nije više moj prijatelj jer me zvao sto puta da mu nešto osiguram, a onda je tako postupio. A otjerao je i jednog predivnog mladića, Arijana Ademija. A mi u reprezentaciji nemamo takvog igrača. Na kraju to što je i dalje izbornik pokazuje da moj utjecaj u HNS-u ipak nije toliki koliko se govori".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo