PUKLA JE DESETKA: / Među strijelcima i mlada hrvatska nada

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Nogometaši francuskog prvoligaša Monaca lakoćom su izborili plasman u šesnaestinu finala nacionalnog Kupa nakon što su deklasirali amatersku momčad iz sedme lige Saint-Jean Beaulieu s 10:2.

3.1.2016.
21:33
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

Među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš, 20-godišnji Mario Pašalić. Veznjak Chelsea na posudbi u Kneževini postigao je deveti pogodak Monaca u 81. minuti utakmice, 15 minuta nakon što je ušao u igru. Strijelci za domaći sastav, za koji nije branio Danijel Subašić, bili su i Lacina Traore (21, 31, 33, 45), Andrea Raggi (29), Fares Bahlouli (47), Fabinho (52 - 11m, 86 - 11m) i Helder Costa (54), dok su za goste zabili Arthur Leblanc (79) i Faycal Sahour (82 - 11m).

Tražili da igraju u Monaku

Za amatere iz Saint-Jean-Cap-Ferrata, koji je 15 kilometara udaljen od Monaka, bila je to najveća utakmica u povijesti kluba i trebala se igrati na njihovom stadionu. Međutim, vodstvo kluba je zamolilo čelnike Monaca da se igra na Stade Louis II kako bi to za igrače Saint-Jean Beaulieua bio potpuni doživljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/ibwpJ0vuFeH

"Bila je to najvažnija i najprestižnija utakmica u povijesti našeg kluba. Željeli smo da ovaj nogometni san bude potpun", kazao je trener Stephane Martin, dodavši kako nije bilo posebne pripreme za 'povijesnu utakmicu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranio im alkohol

"Jedino sam dečkima zabranio alkohol četiri dana prije utakmice", rekao je Martin.

Premda nije bilo rezultatske neizvjesnosti, obje su momčadi završile utakmicu s igračem manje. Zbog koškanja su u 48. minuti isključeni četverostruki strijelac Traore, te gostujući branič Yann Mariotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo