'PSV ĆE IGRATI U PODRUMU EUROPSKOG NOGOMETA': / Nizozemci tvrde da su napadnuti, njihovi mediji brutalno izvrijeđali Osječane

Image
Foto: AFP

Nogometaši nizozemskog PSV-a nalaze se u Osijeku gdje će u četvrtak navečer odigrati uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige.

3.8.2017.
14:51
AFP
VOYO logo

Loša slika plasirana je u nizozemskim medijima o Osijeku. Na naslovnicama portala vrišti vijest o incidentu koji se navodno dogodio u srijedu navečer. Kako je na svom Twitteru objavio i glasnogovornik Guus Pennings, domaći su navijači navodno napali sedmero zaposlenika PSV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekolicina ih je, tvrde, zadobila lakše ozljede. Zbog mogućih sukoba klub i policija su se dogovorili da snage sigurnosti isprate gostujuće navijače do stadiona, objavio je glasnogovornik kluba.

Međutim, iz PU osječko-baranjske potvrdili su nam da su navijači PSV-a, a pogotovo zaposlenici kluba pod stalnim nadzorom i da im nije prijavljen nikakav napad i krađa u kojima bi žrtve bili Nizozemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski novinari, inače, prilično su izvrijeđali domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Ad.nl piše da stadion Gradski vrt izgleda kao dvorište zatvora, a ne nogometni stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion je betonsko zdanje puno golubljeg izmeta i praznih boca od alkohola. Jasno je, PSV je stigao u podrum europskog nogometa", navodi novinar Rik Elfrink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Osijeka mogu se nakon ovakvih natpisa nadati da će oni motivirati njihove miljenike i dodatno narušiti ugled europskog diva. Igrači Zorana Zekića sigurno će sve dati od sebe za takav rasplet.

"Ne možemo pobjeći od spoznaje da je ovo za NK Osijek zaista povijesna utakmica. Sigurno je da će igrači dati sve od sebe i da će se, kako mi to često volimo reći, bacati na glavu. No, u svemu tome moramo biti pametni i taktički disciplinirani, te raspoloženi na terenu. Sama želja neće biti dovoljna ako opet ne budemo ispunjavali sve što se dogovorimo, kao što smo to radili u Eindhovenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo