Psihički uništenog igrača drže u zatvoru!

I dalje Bayernov brazilski nogometaš Breno (21), osumnjičenik da je zapalio vlastitu vilu u minhenskom predgrađu Grünwald prije tjedan dana, leži u minhenskome istražnom zatvoru Stadelheim.

26.9.2011.
15:42
VOYO logo

Njegov odvjetnik Werner Leitner kod medija je apelirao za pomoć svom klijentu:

"Brenu nije dobro. Intenzivno je rastužen. Prema mom viđenju, čovjek je bolestan i treba mu stručna medicinska pomoć. Uložio sam zahtjev da ga se pusti da se brani sa slobode. Sudac bi o puštanju uz jamčevinu trebao odlučiti unutar dva tjedna. Breno se nalazi u vrlo teškoj osobnoj situaciji. Učinit ću sve što je u mojoj moći da se čim prije nađe na slobodi", rekao je Leitner u izjavi za Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su zbog nogometaševa teškoga psihičkog stanja, kojeg su i sami postali prekasno svjesni, iz Bayerna vrlo oštro napali institucije, posebno lokalni Ured Državnog odvjetnika, Brazilcu, očito pogođenom serijom neugodnih ozljeda koljena, to neće donijeti naročite koristi.

"Vrlo jednostavno, Breno je priveden pod sumnjom za palež te zbog realnog rizika bijega iz zemlje i prikrivanja dokaza. Na tu su nas proceduru natjerale okolnosti, odnosno značajna šteta počinjena požarom (oko 1.5 milijuna eura, kako je procjenjuje Bild). Iste će te okolnosti eventualnu jamčevinu učiniti vrlo visokom", rekao je glasnogovornik iz Ureda Državnog odvjetnika odgovorivši potom na žestoke reakcije iz bavarskog kluba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FC Bayern može biti zaposlenik osumnjičenog, ali nije strana u istražnom procesu. Gdje i za koga osumnjičenik radi, nama ne igra nikakvu ulogu, kao što ne bi igralo ni u bilo kojem drugom slučaju. Postupamo kao što bismo postupali protiv bilo kojega drugog njemačkog državljanina ili radnika s prebivalištem u Njemačkoj. Procijenjeno je da je riječ o kriminalnom činu s rizikom bijega i prikrivanja dokaza te je postupano prema slovu zakona".

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201109240402006 arti-201109250233006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo