PSG NIKAD BLIŽE IZBACIVANJU IZ LIGE PRVAKA: / Football Leaks stjerao ih je u kut, spasiti ih može samo jedno

Image
Foto: AFP

Prinčevi se nalaze u velikim problemima, a situacija bi mogla postati i ozbiljnija

15.11.2018.
8:07
AFP
VOYO logo

Afera Football Leaks mogla bi skupo koštati Paris Saint Germain. Čini se kako su upravo Parižani curenjem ovih informacija ostali na vjetrometini zbog nelegalnih radnji koje su provodili, a UEFA koja sad pokušava smiriti situaciju mogla bit lijek za smirenje potražiti upravo tako da kazni Prinčeve.

Naime, pojavila se mogućnost da PSG bude isključen iz europskih natjecanja zbog njihove povijesti odnosa sa sponzorima iz Katara. Parižani su redoviti sa svojim sponzorima sklapali preplaćene sponzorske ugovore, a to se najviše događalo u ugovorima potpisanima nakon 2015. godine, piše L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parižani uložili žalbu

PSG je naravno odmah poduzeo pravne korake i na UEFA-inu istragu odgovorio žalbom na CAS, ali čini se kako se ovoga puta Katarani koji stoje iza pariškog kluba neće moći izvući jer je priča privukla previše medijske pozornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvobitne istrage nisu kažnjeni jer je ocijenjeno da je njihovo poslovanje zadovoljavajuće sve dok gubitak ne prelazi 30 milijuna eura, što je kasnije ocijenjeno kao nedovoljno strogo pa je pokrenut novi postupak.

Ukoliko istraga, koja će ovoga puta u obzir uzeti i davanja na plaće za koja UEFA također smatra da su nerealna, pokaže da je PSG opet u prekršaju oni će biti u statusu recidivista što bi značilo da mogu biti izbačeni iz europskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo