PRVO SPEKTAKL U KITZBÜHELU, A ONDA: / Realovo iskupljenje protiv Malage, težak posao Cityja protiv zahuktalog Tottenhama

Image

Sportske događaje ovog vikenda, uz nastupe hrvatskih rukometaša na Svjetskom prvenstvu i teniske mečeve na Australian Openu, obilježit će skijaši na legendarnom spustu u Kitzbühelu.

21.1.2017.
8:00
VOYO logo

subota

Svjetski skijaški kup (m): Spust u Kitzbühelu (11:30 sati)

U subotu se vozi najspektakularnija spustaška utkrka na svijetu, po 77. put skijaši će se spustiti po legendarnom Streifu. Na utrci se, kao i svake godine, očekuje više od 50.000 gledatelja. Rekordnih pet pobjeda u povijesti Kitzbühela ima austrijski skijaš Fritz Strobl, a sad se domaćini nadaju slavlju njegovog sunarodnjaka Maxa Franza na Hahnenkahmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, za vodećeg spustaša svijeta Aksela Lunda Svindala gotova je sezona, Norvežanin je najavio novu operaciju koljena i zaključio sezonu. Svindal je upravo u Kitzbühelu prošle godine doživio težak pad zbog kojega je okončao sezonu i Marcelu Hirscheru predao borbu za najboljeg svjetskog skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Liga, 19. kolo: Real Madrid - Malaga (16:15)

Real je u deset mjeseci nanizao 40 utakmica bez poraza, a onda je u svega četiri dana doživio dva poraza za redom. Bolji od Zidaneove momčad bili su Sevilla u prvenstvu i Celta u Kupu kralja. Kraljevski klub je i dalje vodeći u Primeri, ali si u 19. kolu Primere protiv Malage ne smije dozovliti novi kiks, jer (uz utakmicu manje) ima tek bod više od Seville i dva od Barcelone. Momčad iz Andaluzije u posljednje tri utakmice doživjela je tri poraza, ali je prošle sezone s Realom dvaput remizirala, što je dovoljno upozorenje za Luku Modrića i društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier liga, 22. kolo: Manchester City - Tottenham (18:30)

City je u prošlom kolu kod Evertona doživio težak poraz (0:4), a sad na Etihad dolazi odlični Tottehnam, trenutačno drugoplasirana momčad Premier lige, s nizom od pet pobjeda. Guardiola kao da je već otpisao ovu sezonu, u kojoj trenutačno zaostaje čak deset bodova za vodećim Chelseajem. U medijima se spekulira s novim pojačanjima za momčad koja je doživjela dva poraza u zadnje tri utakmice.

S druge strane Tottenham djeluje nezadrživo, Pochettinova momčad je uspjela svladati i Chelsea, prekinuti njihov niz od 13 pobjeda. Dele Alli (10 golova) i Harry Kane (13) su igrači koji mogu probiti bilo koju obranu. Ulog je velik "građani" bi se pobjedom izjednačili sa "spursima" i još više stvorili gužvu pri vrhu poretka Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABA liga, 19 kolo: Cibona - Olimpija (21)

Derbi 19. kola u regionalnoj ABA ligi igraju Cibona i Olimpija. Iza Mulaomerovićeve momčadi je nastup u Fibinoj Ligi prvaka, a momčad je u posljednjih pet utakmica doživjela tri poraza. U prvom dijelu sezone, "vukovi" su bili uvjerljivi protiv "zmajčeka" u Ljubljani, slavili sa 17 razlike, ali cibona više nije favorit ni protiv jedne momčadi u ABA ligi, nakon odlaska najboljeg igrača Ante Tonija Žižića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.youtube.com/watch?v=LwUDgiJzfYQ nedjelja

La Liga, 19. kolo: Athletic Bilbao - Atletico Madrid (16:15)

U 19. kolu Primere, Atletico Madrid igra na San Mamesu kod Athletica koji je trenutačno sedmi i bori se za mjesto koje vodi u Europu. Simeoneova momčad je za nijansu slabija nego prošlih sezona, iako je i dalje na visokom četvrtom mjestu. "Rojiblancosi" su u četvrtak igrali protiv Eibara u Kupu kralja, tri dana kasnije su na gostovanju gdje su slavili i prošle sezone, s minimalnih 1:0. Athletic je ove sezone vrlo dobar, trenutačno ima šest bodova manje od Atletica, a s ovom pobjedom približio bi se željenom mjestu koje vodi u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABA liga, 19. kolo: Krka - Cedevita (21)

Cedevita je preko tjedna doživjela novi poraz u Eurokupu, gostujući kod berlinske Albe, sad je očekuje gostovanje u ne tako dalekom Novom Mestu protiv Krke. Mršićeva momčad htjet će uzvratiti za poraz iz prvog dijela prvenstva, kad su gosti slavili s "pola koša" iskoristivši veliku pogrešku igrača Cedevite u posljednjim sekundama utakmice. Cedevita je u nizu od četiri pobjede i treća na ljestvici, dok je Krka nanizala pet poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligue 1, 21. kolo: Lyon - Marseille (21)

Utakmica 21. kola francuske Ligue 1 je dvoboj između četvrtoplasiranog Lyona (34 boda) šestoplasirano Marseillea (30), s time da "lavovi" imaju odigranu utakmicu manje. Lyon je u prošlom kolu stradao na gostovanju kod Santinijevog Caena, dok je Marseille poražen kod kuće, s uvjerljivih 4:1 bolji je bio Monaco. Posljednja četiri dvoboja dva Olimpiquea završila su remijem.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo