Velika senzacija /

Europa liga: Rangersi brutalno ponizili Borussiju, ljepoticu prvog kruga odigrali Zenit i Betis

Image
Foto: profimedia.hr

Prve susrete šesnaestine finala odigrali su Borussia Dortmund i Glasgow Rangersi, Zenit i Betis, Šerif i Braga te najjači par prvog kruga Barcelona i Napoli

17.2.2022.
20:33
profimedia.hr
VOYO logo

U ranom terminu šesnaestine finala Europa lige susreli su se Borussia Dortmund i Glasgow Rangersi, Zenit i Betis, Šerif i Braga te najjači par prvog kruga Barcelona i Napoli.

Veliko su iznenađenje priredili igrači Glasgow Rangersa na gostovanju kod Borussije na Signal Iduna Parku. Došli su u Njemačku kao potpuni autsajderi, a kući idu s velikom pobjedom od čak 1:4. Već u prvom dijelu su šokirali favoriziranu Borussiju s čak dva pogotka. Prvo je James Tavernier zabio iz penala da bi svega tri minute kasnije Alfredo Morelos udvostručio prednost Škota. Tek što je započelo drugo poluvrijeme, novi hladan tuš za Nijemce. John Lundstram podiže prednost na čak tri pogotka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ludnica u Dortmundu je tek tada počela. Prvo je smanjio Jude Bellingham i njemačka se momčad ponadala da će možda do pozitivnijeg rezultata kada je u 54. minuti Morelos svojim drugim pogotkom bacio u očaj domaćine. Ali ni tu nije kraj, jer je u 82. minuti Raphael Guerreiro prekrasnim pogotkom vratio nadu Borrusiji. Naposljetku su gosti izdržali pritisak Borussije i kući nose veliku zalihu u borbi za osminu finala. Naš Borna Barišić je odigrao cijeli susret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Europska liga /

Sevilla na krilima Ivana Rakitića u uraganske tri minute ugasila sve nade hrabrom Dinamu

Image
Europska liga /

Sevilla na krilima Ivana Rakitića u uraganske tri minute ugasila sve nade hrabrom Dinamu

Miroljubivi remi u Barceloni

Teškaši u ovom natjecanju Barcelona i Napoli su se susreli na Camp Nou i odigrali miroljubivih 1:1. Nakon pola sata Piotr Zielinski je doveo goste s juga Italije u vodstvo. Barcelona je dominirala većim dijelom utakmice no do 60. minute nisu uspijevali probiti bedem Napolija no tad je nakon dosuđenog penala Ferrnan Torres poravnao rezultat.

U trećem ogledu dana, Dinamov krvnik iz kvalifikacija Šerif na svome je terenu iznenadio favoriziranu Bragu s 2:0. Prvo je pogotkom Sebastiena Thilla iz jedanaesterca u 43. minuti Šerif došao u vodstvo, a golom Adama Traorea u 82. minuti su Moldavci stavili točku na i u ovom dvoboju.

Ljepotica prvog kruga u Rusiji

Fantastičnu su utakmicu odigrali u Sankt Petersburgu domaći Zenit i Betis. Gosti su u svega 18minuta došli do prednosti od 0:2 preko Rodrigueza i Williana Josea no u samo deset minuta Zenit se vraća. Prvo je u 25. minuti Artem Djuba smanjio, a tri minute kasnije Malcom na asistenciju Wendela i poravnao rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ludnicu u prvom dijelu zaključio je Andres Guardado u 41. minuti kada je vratio Španjolce u rezultatsku prednost. U drugom poluvremenu su se stabilizirale obje momčadi. Zenit je imao više od igre no nije uspio doći do trećeg izjednačujućeg pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo