'Vamos, vamos, Chape' / Prva utakmica nakon tragedije: Chapecoense ponovo živi nogomet

Image
Foto: AP Images

U studenom prošle godine Chapecoense je u zrakoplovnoj tragediji izgubio gotovo sve. Međutim, ni dva mjeseca nakon nesreće Chapecoense je ponovno na terenu. Uz pregršt emocija brazilski klub odigrao je 2:2 u prijateljskoj utakmici s Palmeirasom.

23.1.2017.
15:02
AP Images
VOYO logo

Teško vrijeme je iza Chapecoensea, a teški će biti i idući mjeseci, kazuju iz kluba. No, brazilski klub, koji je u avionskoj nesreći izgubio praktički sve, vratio se na teren. U prijateljskoj utakmici, prvoj nakon tragedije remizirali su 2:2 s aktualnim brazilskim prvakom Palmeirasom. Bitnije od rezultata svakako jest emotivno raspoloženje koje je vladalo prije i tijekom utakmice.

Jackson Follman, jedan od šestorice koji su preživjeli stravičnu nesreću, uoči utakmice podignuo je trofej Cope Sudamericane, koji je Chapecoenseu dodijeljen nakon što, na žalost, nikada nije stigao na prvu finalnu utakmicu tog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chapecoense je nakon tragedije doveo 17 igrača na posudbu, a jedan od njih - Douglas Grolli - zatresao je mrežu već u 13. minuti susreta s Palmeirasom, izazvavši emotivnu reakciju suigrača i mnoštva gledatelja.

Utakmica je završila u prijateljskom tonu, s dva pogotka u svakoj mreži. Poseban trenutak zbio se u 71. minuti, kada je utakmica prekinuta kako bi se odala počast 71 poginulom putniku kobnog leta. Navijači su tada uzvikivali "Vamos, vamos, Chape".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emocije su prštale na sve strane. Članovi obitelji poginulih igrača također su dobili svoju počast.

Chapecoense će službeni dio sezone započeti u četvrtak, kada dočekuje Joinville na otvaranju brazilske Primeira Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo