BODOVI OSTAJU NA RUJEVICI /

Furiozna Rijeka potopila Lokomotivu na otvaranju prvenstva

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Rijeka - Lokomotiva mogli ste pratiti na portalu Net.hr

4.8.2024.
18:05
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni hrvatski doprvak Rijeka je u prvom kolu HNL-a pobijedila Lokomotivu na svojoj Rujevici 4:0.

Image
Rapsodija Plavih /

Na Maksimiru uz neveru i kiša golova: Dinamo 'petardom' protiv Istre otvorio HNL

Image
Rapsodija Plavih /

Na Maksimiru uz neveru i kiša golova: Dinamo 'petardom' protiv Istre otvorio HNL

Nakon prvog poluvremena Rijeka je imala prednost od dva pogotka, a strijelci su bili Toni Fruk u 13. i Franjo Ivanović u 28. minuti. U drugom poluvremenu također se dva puta zatresla gostujuća mreža. Golove su dali Veldin Hodža u 69. i Šimun Butić u 84. minuti za uvjerljivo domaće slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Lokomotiva 4:0 (Fruk 13', Ivanović 28', Hodža 70', Butić 83')

Rijeka:Posavec; Smolčić, Galešić, Radeljić, Čabraja - Selahi, Petrović, Fruk - Janković, Pašalić, Ivanović

Lokomotiva: Šubarić; Leovac, Mersinaj, Živković, Karačić - Baždarić, Smakaj - Žilinski, Mudražija, Goričan - Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku utakmice gosti su mogli povesti na Rujevici. Čop je u petoj minuti imao sjajnu šansu nakon ubačaja Goričana, no njegov udarac glavom iz blizine otišao je pored gola. Dvije minute kasnije bilo je napeto na drugoj strani - Ivanović je izbio sam pred golmana Lokomotive Šubarića, no spetljao se i nije uspio opasno zaprijetiti. Rijeka je nakon toga nastavila napadati i zaprijetila preko Pašalića čiji šut s 18 metara odlazi pored gola.

Obrana Lokomotive izdržala je do 13. minute, a tada je Pašalić ubacio u šesnaesterac i lopta je stigla do Fruka koji iz okreta pogađa za 1:0. ijeka nakon pogotka nije stala već je nastavila napadati i tri minute kasnije Janković je odapeo s dvadesetak metara, no Šubarić je obranio njegov udarac. Nakon toga igralo se u nešto nižem tempu, a desetak minuta kasnije, u 28., ponovno se zatresla mreža Lokomotive. Za 2:0 zabio je Ivanović sjajnim udarcem u bliži kut nakon okreta. Ubrzo nakon toga Ivanović je lijepo prošao kroz obranu Lokosa, probio se do šesnaesterca, ali se i spetljao, pa nije uspio opasnije zaprijetiti. Rijeka je nakon toga nastavila imati incijativu, a Lokomotiva je pokušala zaprijetiti preko polukontri i kontri, no do kraja poluvremena nije bilo izglednijih prilika niti s jedne strane.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Odmah na početku drugog poluvremena veliku šansu promašila je Lokomotiva. Goričan se sam sjurio prema golu nakon proigravanja Mudražije, no slabo je pucao i njegov udarac obranio je Posavec. Ubrzo nakon toga na drugoj strani pokušao je Ivanović, ali njegov udarac iz daljine nije bio precizan. Lokomotiva se u nadolazećim minutama povukla i domaćini su ponovno zagospodarili terenom te u 61. minuti imali sjajnu priliku za 3:0, no nisu je iskoristili. Ivanović je trčao u kontri i stigao do gola Lokomotive i dva puva pucao, no oba puta bezuspješno. Prvi udarac je obranio Šubarić, nakon čega je odbijena lopta opet završila kod Ivanovića i tada, umjesto da je dodao nečuvanom Jankoviću, odlučio je opet pucati, a njegov udarac je završio u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti Rijeka je stigla do trećeg gola i riješila utakmicu. Zabio je Hodža nakon lijepe akcije koju je pokrenuo Rukavina i asistencije Bogojevića. Desetak minuta nakon toga Rijeka nije iskoristila još jednu dobru šansu, izašli su u obećavajuću kontru, no Butić je slabo reagirao i nije na vrijeme uspio uputiti dodavanje te se Lokomotiva uspjela obraniti. Za tu lošu reakciju Butić se iskupio u 83. minuti. Loptu je tada poslao Rukavina, a ona se odbila od Bloka i završila kod Butića koji zabija za 4:0 i tim je rezultatom utakmica završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Rijeka, aktualni hrvatski viceprvak, u novu sezonu HNL-a ulazi nakon plasmana u 3. pretkolo Europske lige i bez svoj ponajboljeg igrača u prošloj sezoni, Marka Pjace, koji je otišao u Dinamo, a oslabljena je i Lokomotiva, koja je prodala svog velikog talenta Marina Šotičeka švicarskom Baselu.

"Otvaranje je sezone i svi još imaju brojne upitnike, ali ja sam potpuno siguran kako ćemo dati sve od sebe i polučiti rezultat koji želim. Njima svaka čast, ali na našoj Rujevici ćemo igrati naš nogomet. I mogu samo moliti Boga da ćemo zabijati golove iz velikog broja šansi koje stvorimo na doslovno svakoj utakmici", rekao je u subotu o ovoj utakmici trener Rijeke Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo