PROVJERITE SVOJE ZNANJE: / Ovo o Hrvatskoj i Hrvatima na Euru možda niste znali

Image
Foto: AFP, MEHDI FEDOUACH

Nakon što je završila faza po skupinama na Europskom nogometnom prvenstvu i pružila uvid u parove osmine finala turnira, ostaje zanimljivo pročitati i neke možda manje poznate stvari.

23.6.2016.
18:49
AFP, MEHDI FEDOUACH
VOYO logo
  • Španjolska nikada nije izgubila utakmicu na Euru u kojoj je imala uvodnu prednost na njoj. Sve do ogleda protiv Hrvatske.
  • Te će se utakmice s nezadovoljstvom sjećati i Alvaro Morata. Naime, dosad mu se dogodilo da je poražen u samo jednoj utakmici profesionalne karijere u kojoj je bio strijelac (finale Lige prvaka protiv Barcelone). Druga je bila ova protiv Hrvatske koja se oporavila od njega pogotka i slavila 2:1.
  • Suparnik Hrvatske među posljednjih šesnaest u natjecanju bit će Portugal. Upravo je protiv reprezentacije koju predvodi Cristiano Ronaldo Island odigrao susret u kojem je osvojio bod i pritom imao tek 27,8 posto loptu u svojim nogama što predstavlja najmanji posjed lopte u utakmici bez poraza od 1980.
  • Pogotkom koji je strpao u mrežu Portugala u 3:3 remiju, Zoltan Gera je s 37 godina i 61 danom postao drugi najstariji igrač koji je zabijao na utakmicama europskih prvenstava. Jedini stariji strijelac na Euru od njega bio je Hrvat u dresu Austrije Ivica Vastić koji je precizan protiv Poljske 2008. bio u dobi od 38 godina i 256 dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo