RIJEČ STRUČNJAKA / 'Protiv Milana se od prve sekunde najbolje vidjelo gdje je naš nogomet u odnosu na talijanski. Ogromna je razlika'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Robert Špehar za Net.hr o utakmici Dinama i Milana na Maksimiru

26.10.2022.
6:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Milana pobijedili su sinoć Dinamo 4-0 (1-0) na maksimirskom stadionu u 5. kolu skupine E Lige prvaka, čime je hrvatski prvak došao na mali korak do ispadanja iz Europe, a definitivno se oprostio od elitnog natjecanja.

Image
Foto: Sofascore

Sofascore grafika i podaci

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
DINAMO - MILAN 0:4 /

Livaković i zaleđe spasili Modre od debakla kakav se ne pamti: Milan se prošetao Maksimirom i pregazio nemoćni Dinamo

Dinamo može još biti treći u grupi E

Do kraja natjecanja po skupinama, naime, je ostalo još samo jedno kolo, a Dinamo jedino može biti treći, prestići RB Salzburg te time nastaviti natjecanje u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to se moraju ostvariti dva rezultata u zadnjem kolu, pobjeda Dinama u Londonu protiv Chelseaja te poraz RB Salzburga kod Milana.

"Nije ovo težak poraz samo za navijače Dinama, svi u hrvatskom nogometu navijali smo za Dinamo. Liga prvaka je iznimno teško natjecanje, a danas se to najbolje vidjelo, vidjelo se gdje je hrvatski nogomet i HNL, a gdje Serie A i talijanski nogomet. Ogromna je razlika. Bez obzira što je Dinamo zaista u Ligi prvaka zasluženo na samom startu pobijedio jedan Chelsea. Dinamo je nosila i euforija. Prva utakmica u skupini je donio sjajan rezultat. No, teško je držati taj jedan visok nivo u kontinuitetu, a protiv Milana nije išlo. Talijani su pokazali da su bolji. Do te 38.-39. minute i prvog gola utakmica je i bila ravnopravna u nekom smislu, bez nekih velikih šansi s obje strane. Prvi gol pred sam kraj prvog dijela očigledno je slomio Plave", kazao nam je u uvodu Robert Špehar i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Robert Špehar na 9. je mjestu najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. Ima na vječnom nogometnom kontu 86 golova.

'U drugom dijelu postojala je samo jedna momčad, ona Milana'

"U drugom dijelu postojala je samo jedna momčad. Milan je bio dominantan s Giroudom u napadu i raspoloženim Rebićem kojeg je bio pun teren. Razigravao je čitavu momčad. Nažalost, bilo je dosta i kikseva što se tiče Dinama. Što reći kad, eto, u drugom dijelu, pri rezultatu od 4-0, Livaković je čak spašavao u više navrata da to ne bude još i veća kanonada, što bi bilo možda i ružno, nezasluženo i nepravedno prema zagrebačkim plavima. Dinamo je dao maksimum, koliko je mogao u ovom trenutku. Nažalost i neki igrači koji su dosad igrali jako dobro kao Šutalo koji je, eto, u par navrata kiksao. Kod prvog i drugog gola kiksali su i on i Ristovski. Nisu dobro stajali. Kod prekida su zakasnili i kod drugog su se sudarili. Nakon toga se dogodio taj nesretni autogol, pa pije toga taj penal za 3-0. Jednostavno, da bi ostvario neki dobar rezultat protiv ovakvog Milana moraš imati dan kao što su dinamovci imali protiv Chelseaja."

Image
Foto: Sofascore

Sofascore grafika i podaci

'Od prve sekunde se vidjela razlika u klasi'

I za kraj, Robert Špehar nam je kazao kako Ante Čačić u ničem nije pogriješio, odnosno kako je pokušao sve ne bi li ostvario dobar rezultat, pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je pokušavao, držao se do tog prvog gola i glupo je sad reći kod poraza 0-4 da je postavljena igra bila dobra, ali pokušali su s 3-5-2 igrati, da su u fazi obrane malo skupljeni, da imaju brzu tranziciju, ali nije im to uspijevalo. Nije to do gola niti toliko izgledalo loše. Jednostavno, od prve sekunde se vidjela razlika u klasi. Milan je na svakoj poziciji jednostavno jači i bolji i uz svu želju Dinama da ostvari dobar rezultat pred svojim navijačima, kvaliteta Rossonera je dolazila u svakoj situaciji sve više do izražaja. U svakoj akciji kad su primili loptu su bili opasni u tranziciji, u polukontrama i kontrama. Zaslužena pobjeda Milana i ne treba sad raditi dramu i paniku. Milan je veliki klub, prošle sezone prvak, ove drugi trenutno. Samo se očekivalo s koliko će Dinamo razlike izgubiti u ovoj utakmici, kako je ona išla. Dinamo se mora okrenuti susretu s Osijekom i protiv Chelseaja pokušati uhvatiti tu treću poziciju u skupini E. Možda će Londončani izvesti drugu ekipu, oni su sigurni za prvo mjesto. Bit će teško, ali matematika je tu i još postoji teorija. Trebaju skupiti glave, danas je ispalo tako kako je ispalo. Sve je u nogometu moguće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo