PROSINEČKI PROGOVORIO O SVOJOJ PROŠLOSTI S RADOMIROM ANTIĆEM: / 'Neću to kriti. Nakon svega što mi se dogodilo...'

Image
Foto: Profimedia

U karijeri je Antić imao poseban odnos s legendarnim hrvatskim veznjakom, a danas trenerom, Robertom Prosinečkim

7.4.2020.
17:42
Profimedia
VOYO logo

Poznati srpski nogometni trener Radomir Antić preminuo je u ponedjeljak u Madridu u dobi od 71 godine, objavio je njegov bivši klub Atletico. Većinu svoje trenerske karijere Antić je proveo u Španjolskoj gdje je vodio i madridski Real (1991-92) i Barcelonu (2003), a najveće je uspjehe ostvario na klupi Atletica kojega je vodio od 1995. do 2000. godine.

U sezoni 1995/96. s madridskim je klubom osvojio i prvenstvo i Španjolski kup. Od 2008. do 2010. godine Antić je bio izbornik reprezentacije Srbije s kojom je sudjelovao i na Svjetskom prvenstvu u JAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia
Image
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Serbia's coach Radomir Antic reacts during the Group D first round 2010 World Cup football match Australia vs Serbia on June 23, 2010 at Mbombela Stadium in Nelspruit. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE -, Image: 75898567, License: Rights-managed, Restrictions: NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE, Model Release: no, Credit line:

Odnos sa Žutim

U karijeri je Antić imao poseban odnos s legendarnim hrvatskim veznjakom, a danas trenerom, Robertom Prosinečkim. Naime, Antić ga je vodio u dva kluba i svaki put mu je Vatreni bio ključni igrač. Trenirao ga je u Realu sezone 91./92. i kasnije u Oviedu 94./95.

Pokušao je Antić dovesti Prosinečkog i u Atletico, ali tada se javila Barcelona koja je poslala ponudu koja se ne odbija. Prosinečki se zaribao jer na Camp Nou baš i nije igrao, dok je Antić u Atletico doveo Milinka Pantića koji mu je donio dvostruku krunu 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidiš što ti je nogomet i život. Da sam došao, možda Atletico ne bi osvojio duplu krunu. Za Radomira je ispalo bolje da je došao Milinko, a ja otišao u Barcelonu. Netko je to tako zapisao. Volio je takve igrače jakog prekida. Na tome je bazirao taktiku i detalje. Puno toga sam mu ja tako donio u Oviedu. Zato me volio", kazao je Prosinečki za Mozzart Sport.

Image
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia
Image
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Serbia's coach Radomir Antic watches his team against New Zealand during friendly match between Serbia and New Zealand in the Hypo Arena Wörthersee Stadium of Klagenfurt on May 29, 2010 prior to the FIFA World Cup 2010 hosted by South Africa between June 11 and July 11. New Zealand won 1-0., Image: 71449217, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Spasio mu karijeru

Žuti priznaje da mu je Antić spasio karijeru u Oviedu jer se niti u Realu nije naigrao zbog serije ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dočekao me u Realu, a kasnije smo bili u Oviedu. Nakon silnih ozljeda vjerovao je u mene jer mi je povjerio ključeve sredine terena. Neću kriti, bio je blagonaklon prema meni, znao me istrpjeti, mada je i njemu i meni ta sredina bila neobična. Ja sam praktički odrastao u Zvezdi, tamo sam se formirao ka osoba. Zatim sam igrao za Real. On je partizanovac, a u CV-ju ima isto da je bio u Realu. Znate li što to znači? Da smo svaku utakmicu igrali pod luđačkim pritiskom. Ili si pobijedio ili ne postojiš. Super nam je bila ta sezona u Oviedu. Odigrali bismo remi i onda bismo se grlili u autobusu. To je za obojicu bilo nešto novo", rekao je Prosinečki.

Kaže zatim kako je Antić ostavio dubok trag u nogometu te da sumnja da će ga itko nadmašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za sebe kažem da sam madridist. Dugo sam bio u Španjolskoj, u Madridu. Znam koliko ga tamo cijene. Još sinoć sam vidio sjajnu naslovnicu Marce i onaj naslov: 'Volimo te.' To je Radomir zaslužio. Ne poznajem nikoga osim njega tko je vodio Real, Barcu i Atletico. Ostavio je iza sebe toliko toga. Teško da će to netko s ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune s Atleticom.''

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo