PROLJEĆE U EUROPI JAMČI PRAVU LUDNICU NA MAKSIMIRU: / Izbjegli smo Chelsea i Arsenal, ali i dalje prijete ugledna imena

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Što nam donosi nastup u drugoj fazi natjecanja?

29.11.2018.
22:44
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvak Dinamo u četvrtak je navečer nulom u Istanbulu, u 5. kolu skupine D Europske lige protiv Fenerbahčea, potvrdio prvo mjesto u grupi i lakši ždrijeb u nastavku natjecanja. Dinamo je prvi put nakon 49 godina izborio europsko proljeće, izborio je to dva kola prije kraja.

Image
FENERBAHČE - DINAMO 0-0: /

Prvak Hrvatske osvojio grupu; modri teško oštećeni na 'Şükrü Saracoğluu'

Image
FENERBAHČE - DINAMO 0-0: /

Prvak Hrvatske osvojio grupu; modri teško oštećeni na 'Şükrü Saracoğluu'

Prvo se igra šesnaestina finala

No, što nam donosi nastup u drugoj fazi natjecanja. Naime, prva nokaut faza drugog po jačini najjačeg klupskog europskog natjecanja je šesnaestina finala. Tradicionalno Europska liga ima jednu utakmicu više u drugom dijelu natjecanja od elitne Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kad govorimo o šesnaestini finala Europske lige, bitno za napomenuti da se u toj fazi ne mogu se sučeliti dvije momčadi iz iste skupine prvoga dijela niti iz iste države. Inače, u ždrijebu će nositelji biti 12 pobjednika skupina i četiri trećeplasirana kluba iz Lige prvaka, koji će završiti s boljim učinkom u grupi.

Image
Image

20.09.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina D, 1. kolo, GNK Dinamo - Fenerbahce. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Kako sad stvari stoje, u Europsku ligu bi došli velikani Inter i Liverpool, neugodni belgijski Brugge i Viktoria Plzen. Nositelji će biti domaćini uzvrata. Svi mogući suparnici iz natjecanja su jake momčadi, među njima ima uglednih nogometnih imena. Villarreal, Spartak Moskva, Glasgow Rangers, Rapid Beč, Sevilla, Standard, Astana, Rennes, Vidi, Eintracht, Lazio, Genk, Sarpsborg, Malmö, Bešiktaš, Krasnodar, Vidi, PAOK, BATE Borisov, Bayer Leverkusen, Zürich, Leipzig, Celtic, Slavia Prag, Kopenhagen, Bordeaux, Sporting, Vorskla, Qarabag, Betis, Milan, Olympiakos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko proljeće Dinamu jamči dvije stvari

Dakle, sigurno da europsko proljeće Dinamu jamči dvije stvari. Nastavak pozitivne atmosfere i euforije oko kluba koja vlada i dodatni novac u blagajnu od ulaznica. Dinamo je izbjegao Arsenal i Chelsea, velikane protiv kojih bi bilo teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna renesansa u Maksimiru

Dinamovci proživljavaju pravu nogometnu renesansu, u dosadašnjem tijeku sezone oduševili su nas, pa zašto ne bi na krilima rezultata, nekog "novog vala" u Maksimiru, sanjarili o koraku dalje u noklaut fazi. U osmini finala i dalje više nema nedopuštenih parova ni nositelja i tu nam se otvara jedna mala prilika, olakotna okolnost koja bi nam mogla ići u korist. Jer, "sreća prati hrabre" u toj fazi natjecanja. Ždrijeb šesnaestine finala je 17. prosinca, a utakmice se igraju 14. i 21. veljače.

Finale Europske lige je 29. svibnja u azerbajdžanskoj prijestolnici Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo