PROCURILI DETALJI UGOVORA ZVIJEZDA PREMIER LIGE: / U Arsenalu plaćaju lojalnost, a nije čudno zašto je Sanchez odabrao United

Image
Foto: AFP

Nevjerojatni detalji i bonus otkriveni kada su procurile informacije preko Football Leaksa

11.5.2018.
23:31
AFP
VOYO logo

Engleski mediji objavili su djelić zanimljivih informacija o plaćama i ugovorima zvijezda Premier lige. Informacije, koje su procurile preko njemačkog magazina Der Spiegel i bit će objavljene u knjizi koju će izdati za britansko tržište Sportsmail, pokazuju kako izgledaju ugovori nogometaša koji nastupaju za Arsenal, Liverpool, Chelsea i dva Manchestera.

Bogati bonusi za Čileanca

Alexis Sanchez, koji je iz Arsenala stigao u Manchester United, godišnje prema ugovoru i zahvaljujući različitim marketinškim pravima (ovisno o plasmanu u Ligu prvaka) prima 20.35 milijuna funti, a dobiva bonus od 75 tisuća funti za svaku utakmicu u kojoj kreće od prve minute, prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dobit će dodatna dva milijuna ako kombinirano u sezoni stigne do 40 golova i asistencija, milijun funti ako se osvoji Liga prvaka i 500 tisuća bonusa ako uzmu Premier ligu. Izračunali su Englezi da Čileanac može potencijalno zaraditi 25 milijuna funti u godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang se obogatio kada je došao u Arsenal. Londonski klub mu je za dolazak isplatio 18.2 milijuna funti, a tjedna plaća mu iznosi 198 tisuća funti. Ako ostane u klubu do 2021. godine bit će mu isplaćen "bonus vjernosti" od 15.15 miljuna funti, a za 25 golova/asistencija u sezoni dobit će 300 tisuća funti. Bonus za svaku Arsenalovu pobjedu u kojoj on starta iznosi 50 tisuća funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpoolov stoper Virgil van Dijk kada je stigao iz Southamptona dogovorio je bonus od 250 tisuća funti ako njegova momčad 15 utakmica ne primi gol u prvenstvu. To mu neće uspjeti jer je Liverpool u samoj završnici sezone takvih prikupio samo osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salah je zaslužio 2.5 milijuna funti ove sezone

Da su se Redsi "provukli" s financijama pokazuje ugovor koji imaju s Mohamedom Salahom. Egipćanin je u ovoj briljantnoj sezoni dobio "samo" 2.5 milijuna funti jer je zabilježio 35 golova/asistencija, plus tjedna plaća koja iznosi 123 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alvaro Morata u Chelseaju ima tjednu plaću od 191 tisuća funti, a osiguran mu je bonus od 830 tisuća ako od prve minute krene u polovici mečeva za londonsku momčad. Roman Abramovič je morao platiti i agentu španjolskog napadača kada je dolazio i to iznos od 5.3 milijuna funti uz odštetu od 57.2 milijuna koju je dobio Real Madrid.

Everton će trljati ruke ako Romelu Lukaku u Manchester Unitedu zabije u četiri uzastopne sezone minimalno 23 gola jer tada dobiva 10 milijuna funti bonusa, donosi Football Leaks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo