PROCURILA ZIDANEOVA PLAĆA: / Evo koliko bogatstvo je Real bacio pred njegove noge da ga privuče natrag

Image
Foto: AFP

Kada je počinjao u Realu godišnja mu je plaća bila 2,5 milijuna eura

13.3.2019.
14:12
AFP
VOYO logo

Zinedine Zidane je odradio prvi trening u drugom trenerskom mandatu u Real Madridu, klubu kojem je dao najbolje igračke godine i u kojem je stekao trenersku slavu osvajanjem tri uzastopna naslova u Ligi prvaka.

Još u svibnju prošle godine Zidane je bio trener momčadi kojoj se ponovno vratio nakon što Julen Lopetegui i Santiago Solari nisu uspjeli napraviti ono što se od njih očekivalo. Predsjednik kluba Florentino Perez je francuskom stručnjaku morao obećati mnogo toga da ga privoli na povratak, od odriješenih ruku u transferima, preko stotina milijuna eura za transfere u ljetnim mjesecima, do, u konačnici, i primanja koja će njega zadovoljiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije najplaćeniji

Trogodišnji ugovor Zidane je potpisao nakon što je sve dogovoreno, a što se posljednjespomenute stavke tiče i nakon što su mu dogovorena primanja bila primamljiva. El Confidencial tako saznaje da će Zidane primati 12 milijuna eura po sezoni što je drastično povećanje u odnosu na njegove početke u klubu. Radio je tada Zidane za 2,5 milijuna eura što mu je po osvajanju trofeja povišeno na 5,5 milijuna, a i konačnih 7,5 milijuna koliko je primao prije no što je napustio klub.

S druge strane, dokazani stručnjak prima mnogo manje u odnosu na neke kolege. Atleticov strateg Diego Simeone ima godišnju plaću od 24 milijuna eura, dok je Joseu Mourinhu po plaćanju poraza ostajalo 20 milijuna godišnje na klupi Manchester Uniteda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo