PROCURILA NOVA IMENA OPTUŽENA ZA UTAJU POREZA: / Tri zvijezde prevarile državu za milijune eura

Image

Svakim danom popis nogometaša koji su optuženi za utaju poreza u Španjolskoj sve je duži, a na njemu je novo zanimljivo ime, ono Angela di Marije.

7.12.2016.
18:09
VOYO logo

Prema pisanju uglednog francuskog L'Equipea, španjolski tužitelji optužili su Xavija Alonsa, Di Mariju i Carvalha za utaju poreza u razdoblju od 2009. do 2011. godine, dok su pod istragom bivši nogometaš Atletico Madrida Radamel Falcao i Fabio Coentrao, još jedan igrač Reala koji je trenutno na posudbi u Monacu.

Image

Spomenuta dvojica trenutno nisu optuženi za utaju poreza, ali tužitelji će daljnjom istragom vidjeti hoće li se i ova dvojica nogometaša naći na njihovoj optužnici. Trenutno se ne zna o kojim je ciframa riječ, ali se procjenjuje da su milijuni u pitanju jer je porez u Španjolskoj jako velik. Od 30 % koji je najmanji, pa do čak 50 % kao njegov maksimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘SAV NOVAC OD TRANSFERA MATEA KOVAČIĆA UPLATILI SMO DINAMU’: Inter se oglasio o aferi koja trese nogometni svijet

Tužitelji su do saznanja o utaji poreza navodno došli na temelju izvješća porezne uprave u Madridu, naglasivši kako ovaj slučaj nema veze s aferom "Football Leaks" koja trese svjetski nogomet. Di Marija je dres 'Kraljevskog kluba' nosio od 2010. do 2014. godine, a trenutačno je član PSG-a.

Image

Tužitelji iz Madrida su kazali "kako nikad neće prestati s procesuiranjem onih koji su utajili porez, bez obzira na vrijeme kad je ono počinjeno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o aferi "Football Leaks" možete čitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo