PROBLEMI U SPLITU: / Hajduk ne može igrati na svom Poljudu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Problemi u Splitu. Hajduk će drugu utakmicu 1.

23.6.2015.
17:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk će tako protiv estonskog kluba JK Sillamäe Kalev prvu utakmicu igrati u Rakvareu u četvrtak 2. srpnja, a revanš je na rasporedu u četvrtak 9. srpnja u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi. Nakon ždrijeba Europske lige u Nyonu, predsjednik Brbić je odmah stupio u kontakt s čelnicima JK Sillamäe Kalev jer mu se nije sviđao takav rasplet.

Kontaktirana je i UEFA koja je dala suglasnost da klubovi imaju 48 sati sati da se dogovore oko zamjene termina utakmice. No, čelnici JK Sillamäe Kaleva odbili su molbu Hajduka da zbog trajanja Ultra festivala na Poljudu zamjene domaćinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk sve pokušao

"Sa strane Hajduka učinili smo sve da napravimo zamjenu domaćinstva zbog unaprijed definiranog održavanja Ultra festivala na Poljudu, ali nažalost Estonci nisu pristali na to da se prva utakmica igra na Poljudu, a revanš u Estoniji", objasnio je predsjednik Hajduka Marin Brbić, te dodao:

"Ponudili smo Estoncima da pokrijemo sve njihove troškove u Hrvatskoj, ali nažalost oni zbog svojih razloga nisu na to pristali. Željeli smo promjenu domaćinstva radi naših gledatelja, da što više ljudi može uživo gledati utakmicu na Poljudu. Zbog toga nam je jako žao što Estonci nisu pristali na zamjenu domaćinstva. Što se tiče samog natjecateljskog segmenta, odgovara nam da igramo revanš na Poljudu. I zbog lakšeg prolaza i zbog obaveza u prvenstvu. Tri dana kasnije je i derbi s Dinamom na Maksimiru pa će momčad lišena dalekog putovanja imati više vremena za pripremu te utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapacitet stadiona novi problem

Sad je došlo i do problema s ulaznicama za utakmicu. Stadion u Dugopolju nema takav kapacitet, a zanimanje za ovaj sraz Hajduka trebao bi biti veći od kapaciteta stadiona Hrvatski vitezovi koji prima oko 4500 gledatelja.

"Što se tiče organizacije utakmice u Dugopolju, stadion Hrvatski vitezovi moći će primiti oko 4500 gledatelja, a pravo na ulaznicu imat će pretplatnici Hajduka. Bit će osigurane ulaznice za prvih 4500 gledatelja, a o detaljima će Klub dati više informacija sljedećih dana", stoji na službenim stranicama Hajduka", jasan je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo