PRIPREMITE SE ZA SPORTSKO LUDILO: / Hrvatska u lovu na drugu 'salataru', Dinamo i Barcelona na teškim iskušenjima

Image
Foto: AFP

Središnji sportski događaj za hrvatsku ovog je vikenda nedvojbeno finale Davis Cupa u zagrebačkoj Areni.

26.11.2016.
8:00
AFP
VOYO logo

SUBOTA

Tenis - Davis Cup, finale: Hrvatska – Argentina (15 sati)

Poslije dva pojedinačna meča kojima je u petak otvoreno finale Davis Cupa u zagrebačkoj Areni, u subotu nas očekuje dvoboj parova. Hrvatsku bi trebali predstavljati Marin Čilić i Ivan Dodig, sjajno uigran par koji je ove sezone već pobijedio legendarnu američku braću Bryan, kao i Francuze Herberta i Mahuta. Argentina je ove sezone u sva tri dvoboja imala drugačiji par, pa je teško reći tko će u subotu istrčati u Areni, ali zasad su prijavljeni Mayer i Pella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Monaco - Olympique M. (17.10 sati)

Zanimljiv okršaj lokalnih rivala očekuje nas u subotu u 14. kolu francuskog prvenstva. Monaco će na svome stadionu Louis II dočekati Marseille u lovu na treću uzastopnu pobjedu. Sjajno gura momčad iz Kneževine ove sezone, druga je na ljestvici s 29 bodova, a u 13 kola je postigla čak 39 golova! Marseille je, pak, nakon očajne prošle sezone koju je završio na 13. mjestu jednako loše otvorio i aktualnu, pa je nedavno promijenio trenera. Došao je iskusni Rudi Garcia koji će slavni klub pokušati izvesti iz kriznog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Rijeka – Cibalia (17 sati)

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Matjaž Kek

U prošlom je kolu hrvatskog prvenstva prekinut niz Rijeke od sedam uzastopnih pobjeda. Na gostovanju kod Slaven Belupa momčad Matjaža Keka je odigrala samo 0-0, a da stvar bude gora, njezin ponajbolji igrač Franko Andrijašević je dobio crveni karton i suspendiran je na tri sljedeće utakmice. Za Riječane je dobra vijest da i dalje imaju šest bodova više od Dinama, a subota im donosi domaći dvoboj protiv pretposljednje Cibalije koja je ove sezone osvojila jedan bod na gostovanjima. Rijeka, pak, ima devet pobjeda zaredom na svojoj Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Real M. - Sporting Gijon (16.15 sati)

Četiri dana nakon pobjede protiv lisabonskog Sportinga u Ligi prvaka, nogometaše Real Madrida očekuje još jedan Sporting. U 13. kolu španjolskog prvenstva dočekat će Sporting Gijon, momčad koja je tek 18. na ljestvici. Modrić, Kovačić i društvo su veliki favoriti u ovom dvoboju, posebno kad se uzme u obzir da imaju pet uzastopnih pobjeda u Primeri, da su prvi na ljestvici s četiri boda više od Barcelone, te da su u prošlom kolu deklasirali gradskog rivala Atletico s 3-0. Glavna opasnost za Realovu obranu trebao bi biti naš Duje Čop koji je u prošla dva kola upisao dva pogotka i asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Chelsea – Tottenham (18.30 sati)

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Eden Hazard

Još jedan veliki londonski okršaj očekuje nas ove subote u engleskoj Premier ligi. Chelsea na svome Stamford Bridgeu dočekuje Tottenham, a s obzirom da su obje momčadi u utrci za naslov, dvoboj ima iznimno veliku važnost. Chelsea je poslije prošlog kola zasjeo na vrh ljestvice, dok je Tottenham na petom mjestu, ali je i jedina momčad u natjecanju koja nema još nijedan poraz (šest pobjeda i šest remija). Conteovi nogometaši u utakmicu ulaze na krilima šest uzastopnih pobjeda, a Pochettinovi ohrabreni prošlotjednim preokretom i trijumfom protiv West Hama, ali i pomalo šokirani ispadanjem iz Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Nogomet: Osijek – Dinamo (15 sati)

Poslije kiksa protiv Istre 1961 u prošlom kolu (1-1), pa još jednog poraza u Ligi prvaka (Lyon, 0-1), nogometaše Dinama čeka teško gostovanje kod Osijeka u 17. kolu domaćeg prvenstva. Rijeka je uoči ovog vikenda bila šest bodova ispred Zagrepčana, tako da bi posrtaj u Gradskom vrtu mogao biti iznimno skup za Modre. No, Osijek je sve, samo ne ugodan suparnik za 'vađenje'. Zekićeva momčad je na visokom trećem mjestu, sa samo tri boda iza Dinama, a Zagrepčane je ove sezone pobijedila i usred Maksimira (1-0). Pred nama bi trebao biti novi uzbudljivi ogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Hajduk – Inter (17 sati)

Image

Nikola Vlašić

Nogometaši Hajduka dočekali su 17. kolo domaće lige kao četvrtoplasirana momčad ljestvice. Odmah iza njih, doduše s velikih 13 bodova zaostatka, zaprešićki je Inter, njihov nedjeljni suparnik na Poljudu. Splićanima će u ovoj utakmici biti zatvorena sjeverna tribina zbog neprimjerenog ponašanja navijača u prijašnjim dvobojima, ali i u takvoj su situaciji Pušnikovi nogometaši favoriti. Morat će, ipak, biti oprezni jer Zaprešićani imaju dvije pobjede zaredom, a i prošle su sezone pokazali da znaju kako do trijumfa na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Real Sociedad - Barcelona (20.45 sati)

Jedno od najneugodnijih gostovanja očekuje ove nedjelje nogometaše Barcelone. Igraju protiv Real Sociedada u San Sebastianu gdje su u posljednje četiri sezone poraženi četiri puta, a zadnji su put pobijedili još 2007. godine! Da stvar bude gora za Rakitića i suigrače, ove sezone već imaju tri kiksa u prvenstvu, poraze od Alavesa i Celte te remi protiv Malage, a novi bi ih posrtaj mogao značajno udaljiti od Real Madrida. Sociedad je u odličnoj formi, ima četiri pobjede u nizu u Primeri i na visokom je petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo