Ovakvo ismijavanje Mamića i ekipe rijetko se viđa

Torcida je odlučila uzvratiti udarac tamo gdje najviše boli.

16.7.2013.
17:15
VOYO logo

Projekt 'Izravno ruganje s hrvatskom nogometnom ligom' najavili su na Facebooku, a mi vam prenosimo njihove dojmove nakon prvog kola, s posebnim osvrtom na loše suđenje zagrebačkog suca Marija Strahonje u utakmici Zadar – Hajduk, koje je prošlo 'ispod radara'.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub navijača Hajduka Torcida od prvog kola ovogodišnjeg HNL-a pokreće projekt 'Izravno ruganje s hrvatskom nogometnom ligom', po uzoru na kolege iz Hrvatskog helsinškog odbora. Za razliku od njih, naš projekt se radi na volonterskoj bazi i nećemo uzimati novac koji se može utrošiti i na pametnije stvari od vođenja transkripta navijanja na utakmicama. Također, u naš projekt neće biti uključen bilo tko u rodbinskoj ili bračnoj vezi s bilo kime u bilo kojem nogometnom klubu, te nećemo putovati na utakmice o trošku niti jednog kluba. Jedna stvar će, priznajemo, biti jednaka akciji HHO-a – a to je da ćemo biti jako neobjektivni, jer smo mi ipak navijači Hajduka i to ne krijemo.

U sklopu navedenog projekta pratili smo događanja oko prvog kola Hrvatske nogometne lige i ako je suditi prema atmosferi, i ove nogometne sezone očekuje nas atmosfera mržnje, netolerancije i nasilja, koju će na stadionima i izvan njih nametnuti dobro organizirana nogometna mafija, o čemu smo, nažalost, svjedočili i u proteklom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj kola obilježila su nedopuštena pirotehnička sredstva koja su gorila do dugo u noć na Bijeničkoj cesti u Zagrebu. Nepoznati huligani, kojima još nitko ne piše poseban Zakon za sprečavanje paljenja automobila, zapalili su skupocjeni mercedes u vlasništvu Građanskog nogometnog kluba Dinamo, a koji je vozio direktor drugog prvoligaša NK LokomotiveBožidar Šikić. Unatoč tome što Zakon o sportu zabranjuje da član upravljačkih tijela bude osoba koja ima veze s drugim upravljačkim tijelom u istom sportu, unatoč činjenici da je prema Statutu HNL-a zabranjeno da je jedna osoba pod utjecajem ili u vezi s drugom iz različitih nogometnih klubova, te unatoč činjenici što Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja smatra da nije nadležna – ovaj incestuozni odnos između Lokomotive i Dinama samo je krak hobotnice koja je udavila domaći nogomet.

Šteta što su izgorjele i službene kartice za gorivo, jer je moguće da je benzin za navedeni mercedes plaćala HNK Rijeka. Talijansko-nigerijsko-hrvatski nogometni klub Rijeka je ulaskom svježeg kapitala i jednog gazde postala najbolja prijateljica Zdravka Mamića, te je odradila savršen prijelazni rok – nisu platili odštetu ni za jednog igrača, a zanimljivo je da su svi dobili sporazumni raskid ugovora upravo iz Dinama 1 ili 2. S veseljem očekujemo financijska izvješća novopečenog dioničkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni drugom hrvatskom klubu koji je dočekao svog privatnog vlasnika baš ne cvjetaju ruže – Istra 1986 već godinama kasni s isplatama plaće, a upravo smo saznali da vole 'razvoziti igrače u autima' do onih kojima ih žele prodati, te ucjenjivati igrače za smanjivanje dugova, o čemu nas nogometni sindikat do sada nije obavijestio. Hrvoje Milić, bivši nogometaš Istre, progovorio je o tome kako su ga ucjenjivali da ode u Dinamo – na što nije pristao. Spomenuo je i pranje novca, ucjene i prijetnje, ali time neka se bavi Državno odvjetništvo i spomenuti sindikat.

NK Zadar je dobio odgodu suspenzije za neplaćanje svojih obveza mimo svih pravilnika, jer im bivši igrač Ježina nije potpisao odgodu duga. Molimo dežurne dušobrižnike da prilikom rasprave o ovoj i sličnim odgodama ne spominju slučaj Hajduka i Šibenika, jer je nalog za uplatu Hajdukovog duga prema Šibeniku odgođen upravo na zahtjev – Šibenika. Naime, da nisu tražili odgodu novac bi sjeo na račun Porezne uprave, a ne NK Šibenika. Dok taj klub ne riješi svoje financijsko-pravne zavrzlame, Hajduk ništa neće morati platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje na pašnjacima HNL-a besmisleno je spominjati nakon što nitko od djelitelja pravde još uvijek nije odgovarao za ono što su proteklih godina prodavali Širić i Djedović. Iako je službeni Hajduk to propustio spomenuti, vjerojatno jer smo uvjerljivo dobili utakmicu, iskoristit ćemo priliku i spomenuti da smo uredno zabilježili nedosuđene penale na Sušiću i Jozinoviću, kao i dvostruko zaleđe prije gola Zadra, te da s nestrpljenjem čekamo hoće li divljački lakat na Kuassiju biti naknadno sankcioniran. Naime, još nismo shvatili vrijedi li naknadno pregledavanje snimki utakmica samo kada se kažnjava Hajduk ili i za druge klubove?

Suci ovog puta očito nisu uspjeli jer su igrači Hajduka bili raspoloženi, ali drugi put će vjerojatno bolje usmjeriti utakmicu tamo gdje trebaju, pa će dežurna novinarska piskarala uvjeravati javnost da je to mlad/neiskusan Hajduk i da smo mi Dalmoši uvijek skloni traženju urota gdje ih nema. Još jednom upozoravamo nogometnu hobotnicu i njihove PR savjetnike da su pravi navijači Hajduka strpljivi i nisu slijepi pored zdravih očiju. Znali smo mi istrpjeti i gore sisteme, a nikad nas nije štufalo, pa neće ni sad. Naš klub se, ako niste znali, zove Hajduk upravo zbog toga što je uvijek bio na prkos moćnome i na zaštitu slabome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kontra mraku, kontra sili' je parola koja će i vas otjerati u povijest!", stoji u priopćenju KN Torcida.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo