KAO DA JE BILO JUČER /

Izvanzemaljci su prije pet godina sletjeli na Poljud, Hajduk je doživio neviđenu blamažu

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Bilo je tu Dunaferra, Shelbournea, Debrecena, Dila Gori i sličnih, ali nitko nikada kao Gzira United

18.7.2024.
16:38
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Bilo je to prije točno pet godina. Hajduk je u novu sezonu krenuo na sebi svojstven i euforičan način. U gostima je pala malteška Gzira, Splićani su se kući vraćali s prednošću od 2-0. U novinama se već gledao idući protivnik, računao koeficijent za play-off, a ispadanje od Gzire uspoređivalo se sa jednakom vjerojatnošću kao da na zemlju stižu izvanzemaljci.

Image
PRIČAO I O MODRIĆU /

Toni Kroos prokomentirao Cucurellinu ruku: 'Prvo me to nije ljutilo, a onda sam pogledao snimku'

Image
PRIČAO I O MODRIĆU /

Toni Kroos prokomentirao Cucurellinu ruku: 'Prvo me to nije ljutilo, a onda sam pogledao snimku'

Vrućeg ljetnog popodneva na Poljudu se skupilo oko 18 tisuća navijača, a sve je krenulo idilično. Bijeli su poveli u 7. minuti preko Jradija i fešta je lagano mogla početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u drugom dijelu Maltežani su dodali gas, te u 57. minuti izjednačili na 1-1. Nikoga to nije previše zamaralo, ipak je riječ o amaterskoj momčadi, sve do 69. minute kada Kone zabija za vodstvo Gzire. Na semaforu je stajalo 1-2, ali ukupno je Hajduk i dalje vodio s 3-2.

Nastavili sramotan niz

I tada kreće prava ludnica. Gzira kreće napadati, Hajduk se na Poljudu grčevito brani protiv amaterske momčadi s Malte, a sve to kulminira u 96. minuti kada Kone senzacionalnim pogotkom zabija za 3-1 Gzire i baca Poljud u očaj. Hajduk je dotad nanizao ''zavidan'' niz europskih kikseva, bilo je tu Dunaferra, Shelbournea, Debrecena, Dila Gori i sličnih, ali nitko nikada kao Gzira United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu su ubrzo krenuli neredi, Torcida je probila ogradu i krenula u lov na igrače, mučne su to bile scene, blamaža kakvu nitko nije mogao očekivati.

Poslije je isplivao i video u kojem trener Gzire pokazuje svojim igračima naslovnice u kojem ih doslovno svi sprdaju, uspoređuju njihov prolazak s dolaskom izvanzemaljaca, a oni su tada pokazali kako svi igraju nogomet. Rana je to koja će zauvijek peći hajdukovce...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo