uskoro mu je rođendan / Prijatelji Hajduka iz Münchena posjetili tragično mjesto pogibije Dražena Petrovića: 'Godine prolaze, Tvoj trag ostaje..'

Image
Foto: YouTube

Delegacija navedene organizacije navela je kako su posjetili mjesto pokraj Ingolstadta gdje je položen križ u počast poginulom Draženu

19.10.2017.
11:23
YouTube
VOYO logo

Na Facebook stranici 'Društvo prijatelja Hajduka' iz Münchena objavljen je dirljiv post povodom nadolazećeg rođendana najboljeg košarkaša u povijesti Hrvatske, Dražena Petrovića. 

Delegacija navedene organizacije navela je kako su posjetili mjesto pokraj Ingolstadta gdje je položen križ u počast poginulom Draženu, te ga uredili, položili vijenac i zapalili svijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povodom nadolazećeg rođendana 22.10. kapetana svih kapetana, za mnoge Amadeusa, Mozarta košarke, velikog idola mnogih, Dražena Petrovića, delegacija DPH München je 15.10. posjetila maleni gradić Denkendorf, dvadesetak kilometara sjeverno od bavarskog grada Ingolstadta, mjesto tragične nesreće u kojoj je jedan od najvećih hrvatskih sportaša izgubio život. Iako se tragedija dogodila na Autocesti A9, koja prolazi pokraj navedenog gradića, spomen obilježje nesretno preminulom Draženu je postavljeno nedaleko od samog mjesta nesreće, van naseljenog mjesta. 
Zapušten, travom zarestao i pomalo zaboravljen križ sa Draženovom slikom, kao i spomen ploča na kojoj stoji tekst na Hrvatskom i Njemačkom jeziku kojeg su postavili tamošnji Hrvati (Ingolstadta) a glasi; Ovaj kamen dolazi iz Šibenika u Hrvatskoj, Draženovog rodnog grada, s tvrđave Sv. Mihovila. Delegacija DPH je uredila teren, te su položili vijenac i upalilo svijeće..

....godine prolaze, trag tvoj ostaje, ostaje duboko urezan u košarkaške knjige, ostaje u našim srcima... Rano si otišao od nas, prerano, Ali tvoje ime ostaje zapisano za sva vremena. Danas dok smo stajali pred Križom tvojim, u Ušima je odzvanjao zvuk lopte u praznoj dvorani, odzvanjao je zvuk paranja mreže ...”Mozart i dalje svira” !
Gore si! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali i dalje sviraš svoju najljepšu pjesmu koja traje i nikad neće stati sve. Dok je nas, Kapetane!", piše u objavi DPH München. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo