Preminuo jedan od najuspješnijih nogometnih trenera svih vremena

Jedan od najuspješnijih trenera u povijesti nogometa Nijemac Udo Lattek (80) preminuo je u Kolnu nakon što je godinama bolovao od Parkinsonove bolesti.

4.2.2015.
19:50
VOYO logo

Lattek je postao prvi trener koji je osvojio sva tri velika europska klupska naslova (Kup/Liga prvaka, Kup Uefa/Europska liga, Kup pobjednika kupova), a jedini je koji je to učinio s tri različite momčadi. Sva tri kupa osvojio je i Talijan Giovanni Trapattoni.

Lattek je bio europski prvak na klupi Bayerna (1974), Kup Uefa je osvojio kao trener Borussie Mönchengladbach (1979), dok je s Barcelonom osvojio Kup pobjednika kupova (1982).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udo Lattek je najuspješniji trener u povijesti njemačkog nogometa. Bio je pravi gospodin i nogometna legenda," kazao je predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach.

Osim što je osvojio sva tri euro-kupa, Lattek je rekordnih osam puta bio njemački prvak. Šest puta s Bayernom, a dva puta s Borussijom Monchengladbach. S Bayernom je osvojio i tri njemačka kupa, dok je s Barcelonom osvojio Kup Kralja i Liga kup. Trenirao je i Koln, Schalke i Borussiu Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lattek je bio vrhunski stručnjak, uvijek ispred svoga vremena. Bio je svjetski priznati stručnjak. Izgubio sam velikog prijatelja," kazao je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Nakon prekida trenerske karijere godinama je radio kao stručni komentator popularnog njemačkog nogometnog showa "Doppelpass".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo