VIDEO: / U sjajnom derbiju na Otoku palo čak devet golova!

Manchester City savladao je Arsenal 6:3 u derbiju 16. kola engleskog nogometnog prvenstva na Etihadu i tako Topnicima nanio treći ovosezonski poraz.

14.12.2013.
16:08
VOYO logo

Bila je to sjajna utakmica, puna lijepih poteza na obje strane uz pregršt golova, a City je nastavio mljeti suparnike na domaćem travnjaku ove sezone i upisao osmu pobjedu u isto toliko susreta uz pritom čak 35 postignutih gola. Do ove je utakmice Arsenal imao najbolju obranu lige, te su primili 11 golova u 15 susreta, a sada je njihov vratar Wojciech Szczesny čak šest puta vadio loptu iz svoje mreže.

Započelo je golom Sergija Agüera u 14. minuti. Iz kornera je ubacio Samir Nasri, glavom je na drugu vratnicu prebacio Martin Demichelis, a argentinski je napadač s ruba peterca volejem proparao mrežu. Ubrzo je potom, u 31. minuti izjednačio Theo Walcott, koji je postigao oba gola za Arsenal u današnjem susretu. Walcott je prvo oteo loptu Yayi Toureu na sredini, a kasnije je stigao i završiti akciju nakon proigravanja Mesuta Özila, udarcem s ruba kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 39. minuti City ponovo vodi, a strijelac je Alvaro Negredo iz neposredne blizine nakon sjajnog proigravanja Pabla Zabalete s desne strane i sa rezultatom 2:1 za domaćine se otišlo na odmor. Početkom nastavka duboko na svojoj polovici Arsenal gubi loptu nakon netočnog dodavanja Özila za Mathieua Flaminija, a Fernandinho dalekometnim preciznim udarcem postiže svoj prvijenac za City.

http://videa.hu/player?v=qrIHrz2ImMzbRFKe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspio se Arsenal ponovo vratiti na gol zaostatka lijepim golom Walcotta na proigravanje Aarona Ramseyja, ali već šest minuta kasnije David Silva je s ruba peterca postavio 4:2 nakon dodavanja Jesusa Navasa. Na 5:2 za City postavio je Fernandinho svojim drugim golom u 88. minuti, a posljednja su dva gola postignuta duboko u sudačkoj nadoknadi. Prvo je Per Mertesacker zabio za Arsenal glavom nakon ubacivanja iz kornera, da bi potom City postavio konačnih 6:3 iz jedanaesterca koji je izborio James Milner nakon prekršaja Szczesnyja.

Težak poraz Topnika iskoristio je Chelsea koji je s 2:1 pobijedio Crystal Palace, a svakako je jedna od udarnih vijesti da je Fernando Torres postigao pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti je Willian potegnuo iz daljine, a Torres je imao sreću jer mu se lopta odbila na nogu nakon što je pogodila okvir gostujućih vratiju. Bio je to pogodak za 1:0 i za Torresa tek drugi pogodak u već dvanaestom prvenstvenom nastupu ove sezone.

//rutube.ru/video/embed/6709246

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I preostala dva pogotka su pala u prvom dijelu. Prvo je Marouane Chamakh izjednačio u 29., ali je samo šest minuta kasnije Ramires vratio vodstvo domaćina.

Niti prije, niti nakon toga Crystal Palace nije bio posebno inferioran, pa recimo i da je imao isti broj udaraca kao i Chelsea (5-5) u okvir vratiju. No, ostalo je s 2:1 iz prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea - Crystal Palace 2-1 (Torres 16, Ramires 35 / Chamakh 29)

Cardiff - West Bromwich 1-0 (Whittingham 65)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton - Fulham 4-1 (Osman 18, Coleman 74, Barry 85, Mirallas 90+1 / Berbatov 67-11m)

Newcastle - Southampton 1-1 (Gouffran 27 / Rodriguez 65)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham - Sunderland 0-0

Manchester City - Arsenal 6-3 (Agüero 14, Negredo 39, Fernandinho 50, 88, David Silva 66, Yaya Toure 90+6-11m / Walcott 31, 63, Mertesacker 90+4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Arsenal 35, 2. Chelsea 33, 3. Manchester City 32, 4. Everton 31, 5. Liverpool 30 (-1), 6. Tottenham 27 (-1), 7. Newcastle 27...

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo