Toliko o regularnosti /

Premier Liga uhvatila veliki broj igrača na dopingu: Odlučili su da neće ništa poduzeti

Image
Foto: AP Images

Velikom istragom saznalo se da je čak 15 nogometaša Premier lige bilo pozitivno na doping. Kazna za njih, doduše, nije bilo...

17.4.2022.
13:29
AP Images
VOYO logo

Britanski Daily Mail javlja da je između 2013. i 2020. godine čak 88 nogometaša iz Engleske, Škotske i Walesa uhvaćeno na dopingu. 

Novinari Daily Maila tražili su informacije od službene Britanske antidopinške agencije, koja treba regulirati sportaše. Pristigli rezultati iznenadili su sve, ali još je šokantnija činjenica da je vrlo malo učinjeno kako bi ti igrači bili kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvanaest ih je bilo pozitivno na zabranjene tvari za poboljšanje performansi, od kojih je jedna još testirana pet mjeseci nakon prvog testa i nisu izrečene nikakve sankcije," piše.

Image
Zna što želi /

Luka Modrić odbio prvu ponudu za odlazak iz Real Madrida, njegove namjere su jasne

Image
Zna što želi /

Luka Modrić odbio prvu ponudu za odlazak iz Real Madrida, njegove namjere su jasne

"Deset ili više slučajeva lijekova za poboljšanje performansi uključivalo je jedan pozitivan test na amfetamin i tri rezultata za triamcinolon, kortikosteroid koji je Sir Bradley Wiggins koristio za liječenje peludne groznice prije pobjede na Tour de Franceu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhvaćeni i igrači Premier lige

Čak 15 igrača Premier lige palo je na doping testu, a nijedan od njih nije bio suspendiran. DailyMail prenosi da je to bilo od 2015. do 2020., a dvanaestorica su ispali pozitivni na supstance koje poboljšavaju performanse.

"Slučajevi Premier lige također su uključivali četiri pozitivna rezultata za stimulans Ritalin i jedan za pojačivač humanog korionskog gonadotropina (HCG), hormona koji se često zloupotrebljava u biciklizmu i mješovitim borilačkim vještinama. Ostali rezultati su bili pozitivni na steroidni prednizolon i njegov derivat, kao i diuretik indapamid, koji može pomoći mršavljenju i služe kao maskirno sredstvo za druge zabranjene tvari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo