PREDSTAVNICI HAJDUKA IDU NA SASTANAK S HNS-OM: / Neće pristati na organizaciju reprezentacije ako se ne naprave velike promjene

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Trakavica oko odigravanja kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Mađarske na splitskom stadionu u listopadu traje otkad je HNS objavio da će reprezentacija igrati na Poljudu

22.6.2019.
18:47
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Saga o igranju hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu u listopadu nastavlja se u ponedjeljak na sastansu predstavnika Grada Splita i Hrvatskog nogometnog saveza.

Kao većinski vlasnik Hajduka Grad Split pozvao je na sastanak i predstavnike kluba, a oni su potvrdili dolazak na taj sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRAD SPLIT POSTAVIO HNS-U UVJETE ODIGRAVANJA UTAKMICE NA POLJUDU: /

'Želimo da Hrvatska igra tu, ali...'

Image
GRAD SPLIT POSTAVIO HNS-U UVJETE ODIGRAVANJA UTAKMICE NA POLJUDU: /

'Želimo da Hrvatska igra tu, ali...'

"Klub je spreman aktivno sudjelovati na sastanku u ponedjeljak na Poljudu isključivo s ciljem razgovora o prvim koracima prema transparentnijim i poštenijim odnosima prema svim klubovima, s ciljem otklanjanja godinama gomilanih problema. Tek kad se te promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, HNK Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije", objavio je Hajduk.

Torcida i Grad ukazali na probleme

Inače, trakavica oko odigravanja kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Mađarske na splitskom stadionu u listopadu traje otkad je HNS objavio da će reprezentacija igrati na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino čega se mi sjećamo je vaša šutnja svih ovih godina, vaše ruganje sa hrvatskim Splitom i hrvatskim nogometnim klubom Hajduk, vaše ignoriranje i omalovažavanje navijača Hajduka. Nepravda i kriminal u hrvatskom nogometu uz podršku bivšeg i sadašnjeg vodstva HNS-a stvorili su nakon svih ovih godina kod nas samo još jaču mržnju prema vama i još veću želju za otporom. Dijelite pare kao mafija plijen te se ponašate prema Splitu kao provinciji koju ste odlučili malo zapišati svojim dolaskom", oštro je komentirala Torcida.

Priopćenjem se oglasio i Grad Split koji je izrazio želju da hrvatska reprezentacija igra u Splitu, no i inzistira od saveza da napravi “korjenite promjene” u odnosu prema Splitu i Hajduku. Najveći argument tog lošeg odnosa jest činjenica da je reprezentacija u Splitu igrala samo dvaput u posljednjih 20 godina službene utakmice, od čega jednom pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo