Neobičan izbor /

Predstavljena maskota Svjetskog prvenstva 2022. godine: Prisjetite se svih maskota s Mundijala

Image
Foto: Screenshot Twitter

Prvi put je maskota Svjetskog nogometnog prvenstva predstavljena 1966. godine kada su Englezi predstavili lava Williea

1.4.2022.
21:00
Screenshot Twitter
VOYO logo

Ždrijeb Svjetskog prvenstva u Katru održava se u petak od 18 sati po hrvatskom vremenu, a dok su svi iščekivali izvlaćenje skupina organizatori su odlučili predstaviti novu maskotu.

Maskota je inspirirana tradicionalnim arapskim pokrivalom za glavu, a nosi ime La'eeb. Nasmijani, leteći La'eeb nosi ime koje na arapskom jeziku znači 'vrlo vješt' te će prema riječima organizatora širiti dobru atmosferu i promovirati arapsku kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prvi put je maskota Svjetskog nogometnog prvenstva predstavljena 1966. godine kada su Englezi predstavili lava Williea. Mi vam u fotogaleriji donosimo sve maskote od te 1966. pa do danas.

Image
USUSRET KATARU 2022. /

Donosimo vam sve maskote svjetskih nogometnih prvenstava: Sjećate li se koja je bila prva?

Image
USUSRET KATARU 2022. /

Donosimo vam sve maskote svjetskih nogometnih prvenstava: Sjećate li se koja je bila prva?

Nakon Willieja koji je predstavljen u Engleskoj 1966. godine, redom su prestavljani Juanito u Meksiku 1970, Tip i Tap u Njemačkoj 1974. i Gauchito 1978. u Argentini. Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj 1982. godine donijelo nam je Naranjita, simpatičnu narančicu, a 1986. u Meksiku je svijet upoznao Piquea. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska maskota Ciao sa Svjetskog prvenstva 1990. jedna je od najprepoznatljivijih, jer je pomalo apstraktan. SAD je išao na sigurno 1994. pa ih je predstavljao Striker (strijelac) u liku dobročudnog psića. Nama jedan od omiljenih je Footix sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj koji je Vatrene pratio do bronce. Njegovi nasljednici Ato, Nik i Kaz nisu nikad doživjeli popularnost prijašnjih maskota. Koreja i Japan su izabrali pomalo amorfni trojac koji nikog nije pretjerano oduševio. 

Ni Njemačka se nije iskazala sa svojom drugom maskotom pa su predstaili Golea, lava za Mundijal 2006., a južnoafričkog Zakumija Vatreni nisu ni vidjeli jer se 2010. nisu plasirali na prvenstvo. Posljednja dva Mundijala su nam donijeli Fuelca u Brazilu te sad već kultnu Zabivaku u Rusiji 2018.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo