PREDSJEDNIK BAYERNA NAPAO OZILA PA DOBIO BRUTALAN ODGOVOR: / 'Gdine, vi ste sramota ne samo za sebe, nego za Bayern i čitavu Njemačku'

Dosadašnji njemački reprezentativac Mesut Ozil oprostio se od nacionalnog dresa

23.7.2018.
20:29
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njemački nogomet strmoglavio se u jednu od najvećih kriza svoje novije povijesti, nakon što je Mesut Ozil, ponajbolji reprezentativac Elfa i ključan kotačić u momčadi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2014., objavio da napušta momčad Njemačke zbog opetovanog rasizma i maltretiranja na nacionalnoj i religioznoj osnovi. Ozil je izjavio kako već neko vrijeme trpi uvrede jednog dijela njemačkih navijača zbog svog turskog porijekla te da je "Nijemac kada pobjeđuje, a imigrant kada gubi".

Hoeness se oštro obrušio na Ozila

U prašini koja se digla nakon Ozilove objave, jedan od najoštrijih kritičara Arsenalovog veznjaka bio je Uli Hoeness, predsjednik Bayerna. Hoeness je nastavio dosadni refren koji je definirao odnos Ozila i Njemačke u posljednjih par godina – kritizirao ga je zbog njegovih partija (unatoč činjenici da je Ozil bio jedan od boljih igrača Elfa u Rusiji) i svalio na njegova leđa krivnju za ispadanje u skupini na Svjetskom prvenstvu.

Međutim, nije dugo trebalo da se javi i druga strana. Ozilov agent Erkut Sogut, obratio mu se, po pisanju Goala.

'On pokušava maknuti pozornost sa pitanja rasizma i diskriminacije'

"Komentari gdina Hoenessa u potpunosti promašuju poantu, oni nemaju nikakve veze s nogometom. On pokušava maknuti pozornost sa pravog pitanja, pitanja rasizma i diskriminacije u Njemačkoj, koji rastu ponovo u njemačkoj svakodnevici.

'Vi ste sramota za sebe, Bayern i sve ljude u Njemačkoj'

Gdine Hoeness, nećemo trošiti više vremena niti energije pričajući o stvarima o kojima očito ne znate ništa. Ne samo da ste sramota sami za sebe, nego, bitnije, za Bayern Munchen i ljude u Njemačkoj.

Ozil je pokazao veliku hrabrost i progovorio u ime svih onih koje se tretira loše u njemačkoj. Imigranata, Muslimana i ostalih. Hoeness se očito ne može suočiti sa tim pitanjima i skriva se iza lažnih statistika", zaključio je Ozilov agent.

Čitavu izjavu možete pročitati OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali