PREDSJEDNICA NAKON SASTANKA SA ŠEFOM UEFE: / 'Nogomet treba depolitizirati i vratiti ga onima koji ga vole'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin stigao je u posjet Hrvatskoj, a tijekom jednodnevnog boravka u Zagrebu sastao se i s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

20.12.2016.
17:46
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Čeferin je istaknuo da u Hrvatskoj vidi dva problema: jedan su navijači čiji bi izgredi mogli dovesti do drastične kazne, a drugi problem je loša infrastruktura. S njime se uvelike složila i predsjednica Grabar-Kitarović.

Image
ČELNIK UEFE U ZAGREBU: /

'Hrvatskoj reprezentaciji prijeti drastična kazna! Regionalna liga? Moguće je...'

Image
ČELNIK UEFE U ZAGREBU: /

'Hrvatskoj reprezentaciji prijeti drastična kazna! Regionalna liga? Moguće je...'

Nogomet je ljubav, ponos, zajedništvo

"Današnji sastanak potvrđuje koliko nogomet znači hrvatskom društvu i koliko Hrvatska znači europskom nogometu. Hrvatska je puno dala europskom nogometu, ali i nogomet je puno dao hrvatskom društvu i hrvatskom narodu. Nogomet nije samo biznis, čak ni samo sport. Nogomet je ljubav, nogomet je ponos, nogomet je zajedništvo i domoljublje. To su vrijednosti koje nogomet mora njegovati i kojima se moramo vratiti", naglasila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Čeferin

"Nogomet se ne igra samo zbog novca, prodaje igrača i uglednika u ložama. Igra se zbog onih koji ga vole, zbog navijača, bili oni organizirane navijačke skupine ili obitelji koje bi htjele popodne provesti uz nogometne terene i televizijske prijenose, kao i svih onih koji se amaterski ili profesionalno bave tim sportom. Ti ljudi su snaga nogometa i njima se nogomet mora vratiti. Nogomet mora ponovo propagirati svoje temeljne vrijednosti – ljubav, ponos, zajedništvo i domoljublje."

O problemu infrastrukture koji je spomenuo Čeferin, predsjednica je rekla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da je UEFA spremna pomoći u izgradnji daljnje infrastrukture u Hrvatskoj. Koliko god je sport važan za zdravlje društva i pojedinca, jedino izgradnjom daljnje infrastrukture možemo ne samo izgrađivati nove mlade talente i zadržati hrvatsku reprezentaciju među top reprezentacijama u Europi i u svijetu, već na taj način možemo izgrađivati zdravo, solidno i stabilno društvo."

"Svi zajedno moramo osuditi i boriti se protiv huliganizma i svakog oblika fizičkog i verbalnog nasilja. Ali tu borbu ne možemo voditi baveći se isključivo posljedicama. Ako se ne riješe uzroci devijantnog ponašanja, posljedice će se ponavljati, u novim i sve težim oblicima. Pozivam sve odgovorne da kroz cjelovitu i dosljednu primjenu Zakona o sportu te depolitizaciju nogometa i otvorenost za transparentan rad usklađen s potrebama šire nogometne zajednice, dokažu kako nogomet može biti nositelj pozitivnih vrijednosti našeg društva. Uz nultu stopu tolerancije prema nasilju, to će biti i put ka rješavanju negativnih događanja na našim stadionima, a pri tome imam veliku nadu i očekivanja od novoosnovanog Središnjeg državnog ureda za sport na čelu s Janicom Kostelić", zaključila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo