PRAVA ISTINA O VELIKOJ ČISTKI U BARCELONI: / Razotkriveno što se krije iza transfera Rakitića, Vidala, Suareza i ostalih

Image
Foto: Profimedia

Iduće sezone gledat ćemo neku drugu Barcelonu

3.9.2020.
9:47
Profimedia
VOYO logo

Nakon što su prvi put od 2008. sezonu završili bez ijednog trofeja, krenula je čistka u Barceloni. Prvi na redu bio je trener Quique Setien, a onda je dolaskom Ronalda Koemana na njegovo mjesto počeo obračun sa zvijezdama.

Iako u Barceloni čistku pravdaju pomlađivanjem momčadi, pogled na brojke govori da se možda u pozadini krije neka druga priča. Kako piše Marca, samo na odlasku Ivana Rakitića, Arthura Mela i Artura Vidala Katalonci će uštedjeti 40 milijuna eura po sezoni na njihovim plaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, odu li Lionel Messi i Luis Suarez, to će im donijeti uštedu od 120 milijuna eura po sezoni.

Image
Foto: Profimedia

Ronald Koeman

Očekuje se da će Barcelona tijekom iduće sezona imati znatno manje prihode, prema nekim procjenama past će za 320 milijuna eura nakon što su u prošloj sezoni izgubili 200 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To ujedno znači da je budžet pao na 800 milijuna eura, a od toga 60% otpada na plaće.

Zbog toga je važno riješiti se igrača s velikim plaćama i tako osloboditi prostor za pojačanja tijekom ovog prijelaznog roka. No, Barcelona neće zbog svega navedenog puno kupovati. Okrenut će se svojoj nogometnoj akademiji te se očekuje da će igrači poput Riquija Puiga i Sergija Roberta imati ključne uloge u Koemanovim planovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo