OGLAS

POZNATI KANADSKI ODVJETNIK PRODRMAO CJELOKUPNI SVJETSKI SPORT: / 'Utakmice se namještaju'; Objavio i izvješće koje puno toga dokazuje

Image
Foto: Profimedia

'Negativci uključeni u 'guranje' droge i dopinga, su isti negativci koji su uključeni u manipulaciju utakmicama'

20.6.2020.
9:11
Profimedia
VOYO logo

Kanadski odvjetnik Richard McLaren, poznat po tome što je napisao izvještaj o sustavnom dopingu pod pokroviteljstvom ruske države, tvrdi kako je namještanje utakmica najveća prijetnja čistom sportu.

Govorio na Simpoziju o manipuliranju utakmicama i kockanju u sportu

Govoreći na Simpoziju o manipuliranju utakmicama i kockanju u sportu u Torontu, naglasio je potrebu donošenja pravnih akata za zaštitu integriteta sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McLaren, osnivač McLaren Global Sport Solutions, rekao je Reutersu da su namještanje utakmica i doping dvije najveće prijetnje sportu, ali i upozorio kako je namještanje veći problem.

"Ono što sport čini drugačijim od zabave je nepredvidivost", rekao je Kanađanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namještanje uklanja najveću i najvažniju karakteristiku, nepredvidivost," dodao je.

O tome pitanju govorio je i bivši generalni direktor Svjetske antidoping agencije (WADA) David Howman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinio sam mnogo posla u području općeg integriteta sporta i mogu vam citirati ono što mi govore ljudi koji rade u tom poslu, svi oni kažu da je najveća prijetnja integritetu sporta organizirani kriminal," kazao je Howman koji je bio generalni direktor WADA-e od 2003. do 2016.

Izvješće sve pokazalo

"Negativci uključeni u 'guranje' droge i dopinga, su isti negativci koji su uključeni u manipulaciju utakmicama," dodao je Howman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McLaren je objavio izvješće u kojem je dokazao da su rusko ministarstvo sporta, njihova antidopinška organizacija i federalne sigurnosne službe bile uključene u cijeli proces varanja tijekom igara u Sočiju. I dalje je jedna od najistaknutijih osoba u borbi protiv dopinga, otkrivši nedavno korupciju i sve više dopinga u dizanju utega.

Howman je bio generalni direktor WADA-e od 2003. do 2016. godine, a sada je predsjedatelj Odjeljenja integriteta u atletici, sportskog antidoping upravljačkog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo

Još iz rubrike