POVIJESNI TRANSFER ZA CRVENE VRAGOVE: / United dogovorio ubojitog napadača za 75 milijuna funti

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Dogovoren je i najveći transfer do sad u ovom ljetnom prijelaznom roku.

6.7.2017.
13:09
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Manchester United je dogovorio transfer Romelua Lukakua iz Evertona. Lukaku je bio pred povratkom u Chelsea, ali se iznenađujuće okrenuo Unitedu nakon što se prvak Engleske mučio da transfer privede kraju, izvještava ugledni britanski Guardian koji i donosi cifru za koju Lukaku prelazi u United.

A ona je 75 milijuna funti. Jose Mourinho se nada da će Lukaku staviti potpis na vjernost Crvenim vragovima prije nedjelje, kad United putuje u SAD na pripremnu turneju. Lukakuov transfer će biti drugi najveći u povijesti Manchester Uniteda, odmah iza Paula Pogbe koji je stigao prošloga ljeta iz Juventusa za 105 miljuna eura odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su lovili Lukakua, United je okončavao svoj interes za sjajnog španjolsko napadača Alvara Moratu. Iako su bili dogovorili sve uvjete s Moratinim predstavnicima, Real je odbio ponuđenih 80 milijuna eura i tražio deset milijuna više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad pričamo o Lukakuu i Mourinhu, onda se mora istaknuti i jedna zanimljiva priča iz povijesti između njih dvoje. Naime, Lukaku se odlučio ponovno priključiti Mourinhu s obzirom na to da s Portugalcem nije 'kliknuo' u Chelseaju i pod njegovom je trenerskom palicom u sezoni 2013./14. odigrao samo tri utakmice, a onda je i poslan na posudbu u Everton. Idućeg je ljeta i prodan za 28 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo