POTVRDILI IZ HNS-A: / Hrvatska reprezentacija dobila je novog izbornika

Image
14.3.2016.
14:51
VOYO logo

Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak istaknuo je da je Bašić izvrstan izbor za stratega talentirane generacije, sadašnje reprezentacije do 16 godina, koju očekuje Europsko prvenstvo na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dario je svojim dosadašnjim radom pokazao da zaslužuje povjerenje Saveza i stoga je ovo logična i opravdana odluka. Ne sumnjamo da je ova generacija s njim u dobrim rukama. Obrazovan je, ambiciozan, talentiran za taj posao i uspostavlja kvalitetan odnos s tim mladićima, a sve to potvrdio je i dobrim rezultatima. Već sada ima iskustvo dva velika turnira što će i njemu i ekipi biti vrlo korisno uoči Europskog prvenstva koje ima veliki značaj za naš nogomet", izjavio je Jozak.

Naslijedio Bračuna

Bašić je na poziciji naslijedio Milivoja Bračuna s kojime je HNS prošli tjedan raskinuo suradnju. Iz HNS-a su poručili kako su s Bračunom postigli dogovor o sporazumnom prekidu suradnje, a reprezentacija do 16 godina automatski je sudionik Eura U-17 reprezentacija koje će se u svibnju sljedeće godine održati u Lijepoj našoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bračun nije dugo obnašao dužnost U16 reprezentacije Hrvatske. Preuzeo ju je u kolovozu 2015. godine i sjedio na njenoj klupi u osam utakmica. U njima je ostvario jednu pobjedu, tri puta je odigrao neodlučeno, a četiri puta je izgubio susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo