KAOS U ŠIBENIKU, POTUKLI SE FUNCUTI I TORCIDA: / U žestokom navijačkom obračunu ima ozlijeđenih, policija privela 86 navijača

Image
Foto: Screenshot

Krvava je bila uvertira utakmice 2. kola Hrvatskog kupa koju s početkom u 18 sati u Šibeniku trebaju odigrati istoimeni domaćin i splitski Hajduk.

25.10.2017.
16:18
Screenshot
VOYO logo

Prema navodima portala sibenik.in, do neželjenih scena došlo je oko 15.30 sati kada je, javlja izvor, pedesetak pripadnika navijačke skupine splitskog kluba napalo Funcute koji su se pjesmom zagrijavali za korteo koji je prema Šubićevcu trebao krenuti oko 16 sati.

Dodaje se da je obračun bio kratkotrajan, ali i brutalan, a prema riječima svjedoka u tučnjavu su huligani krenuli bakljama i palicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak interventne policije bio je brz.

Policija je od srijede ujutro najavljivala kako će zbog utakmice kontrolirati vozila koja budu dolazili iz smjera Splita i Zadra te da će događanja prije utakmice, kao i sve ono na tribinama tijekom utakmice, snimati foto i video opremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije početka nogometne utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Šibenik i HNK Hajduk danas oko 15,30 sati u Šibeniku, u starom dijelu grada na nekoliko mjesta, je došlo do sukoba između većeg broja navijača navijačkih skupina Torcide i Funcuta. Prilikom našeg postupanja, do sada, je u prostorije šibenske policije privedeno ukupno 86 navijača, od kojih 71 navijač navijačke skupine Torcida i 15 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen. Sve druge okolnosti se utvrđuju", priopćili su nakon sukoba iz šibenske policije.

Policija je ranije poručila da građani nemaju razloga za zabrinutost te da kontroliraju situaciju, a da su povremeni izgredi uobičajeni jer policija ne može pokriti cijeli grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prvoligaš Hajduk dolazi u goste drugoligašu HNK-u Šibenik prvi put nakon šest godina i svih pet tisuća mjesta na tribinama je rasprodano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo