POTRESNA ISPOVIJEST SLAVNOGA NOGOMETAŠA: / 'Otac mi je ubio majku, a onda je presudio sebi...'

Image
Foto: AFP

Taj dan oblikovao ga je kao osobu.

20.12.2018.
11:59
AFP
VOYO logo

Bivši danski nogometni reprezentativac StigTøfting (49) dao je potresan intervju za britanski Daily Mail u kojem je otkrio uznemirujuće detalje iz svog djetinjstva. Naime, kad je imao 13 godina ostao je bez oba roditelja.

Bila je subota 30. lipnja 1980. kada se vraćao doma kako bi obavijestio roditelje da će igrati finale Kupa s juniorima AGF-a i to pred izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi razlog za zabrinutost u tom trenutku bio je kada nisam vidio nikoga na prozoru. Uvijek bi me netko dočekao i pozdravio me. Zvuk bicikla kada bih se približavao kućio bio je znak da se netko pojavi na prozoru. Kada sam ušao u stan naš pas je potrčao prema meni. 'Nešto se dogodilo' pomislio sam. A onda sam ugledao tijelo mog 41-godišnjeg oca. Ležao je u hodniku u lokvi krvi. Lovačka puška bila je pokraj njega. U blizini je ležala moja majka. Imala je samo 34 godine", počeo je.

Horor

"Moj otac je ustrijelio moju majku, a onda presudio sebi. Ostavio je svoje jedino dijete samo na svijetu da otkrije taj strašan prizor. Samo dva tjedna prije mog 14. rođendana... To te sve oblikuje kao čovjeka", kazao je Tøfting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

AFP

"S vremenom sam naučio živjeti s time. U toj situaciji nisam mogao napraviti ništa. Da sam ostao doma možda sam to mogao spriječiti, ili sam i ja mogao stradati pa ne bih sada bio ovdje", ispričao je nekadašnji veznjak.

Ipak igrao

To ga međutim nije zaustavilo da ne zaigra u finalu gore spomenutog Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu željeli da budem tu, ali u tom trenutku bilo najbolje za mene. Moji suigrači nisu ništa znali. Dogodilo se to samo 18 sati ranije. Pobijedili smo, a mene je izbornik Danske proglasio igračem utakmice", kazao je.

Image

AFP

Pamti Vatrene

Tøfting je krajem devedesetih i početkom novog milenija ulijevao strah u kosti suparnicima. Tijekom karijere držao se one poznate da lopta može proći, ali igrač ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrao je 42 utakmice za reprezentaciju, a sigurno dobro pamti poraz od Ćirinih Vatrenih na Euru 1996. godine.

Image

AFP

Riječ je o igraču koji se zbog svoje srčanosti usijekao u srca navijača klubova za koje je nastupao. Najveći dio karijere proveo je u matičnom AGF-u, a igrao još među ostalim i za Hamburg te Bolton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo