POTRESNA ISPOVIJEST PAŠALIĆEVA TRENERA: / 'Imao sam koronu i vodio utakmicu. Pogledajte samo kako sam izgledao'

Image
Foto: Profimedia

'Nisam se osjećao dobro već dan prije utakmice s Valencijom, a na dan utakmice bilo mi je još gore'

31.5.2020.
17:04
Profimedia
VOYO logo

Slavni talijanski trener, tvorac čudesne Atalante, Gian Piero Gasperini, dao je vrlo zanimljiv, ali ujedno i potresan, intervju za talijansku Gazzettu dello Sport u kojem je govorio o užasavajućem periodu u Bergamu u vrijeme pandemije koronavirusa.

Lombardija je bila najveće žarište korone u Europi s čak 16 tisuća mrtvih i 88 tisuća oboljelih, a među oboljelima je bio i Gasperini i toga isprva uopće nije bio svjestan. Naime, priznao je kako je bolestan vodio utakmicu s Valencijom u Ligi prvaka početkom ožujka na Mestalli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se osjećao dobro već dan prije utakmice s Valencijom, a na dan utakmice bilo mi je još gore. Ako pogledate dostupne fotografije s te utakmice 10. ožujka, vidjet ćete da nisam dobro izgledao na klupi. Dvije noći poslije toga nisam dobro spavao, nisam imao visoku temperaturu, ali osjećao sam se kao da jesam", rekao je Gasperini.

Image
Image

Atalanta's Italian coach Gian Piero Gasperini arrives at the Westin Hotel in Valencia on March 09, 2020 on the eve of the UEFA Champions League Group H football match between Valencia and Atalanta which will be played behind closed doors in light of the coronavirus outbreak.,Image: 504900738, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Posljedice korone

Govorio je zatim i o tome kakvo je bilo stanje u Bergamu u vrijeme karantene. "Svakih nekoliko minuta prošlo bi vozilo Hitne pomoći, jer bolnica je u blizini našeg trening-kampa. Mislio sam si: 'Što će mi se dogoditi ako ću morati u tu bolnicu, a imam još toliko toga za obaviti'. Malo sam se šalio sam sa sobom da se oraspoložim, ali nije mi bilo svejedno. No, onda sam 14. ožujka odlučio odraditi najteži trening u posljednjih nekoliko godina, sat vremena trčanja na traci i još deset kilometara vani. Nakon toga osjećao sam se bolje nego ikada", ispričao je Gasperini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je osjetio još jednu posljedicu korone, a to je gubitak okusa. "Hrana mi je sva imala okus poput kruha, a nakon prolaska u četvrtfinale pili smo Dom Perignon iz 2008. godine, probao sam ga i rekao: 'Pa ovo je voda'.

Image
Foto: Profimedia, hoto Morgese - Rossini / DPPI,Image
Image
Foto: Profimedia, hoto Morgese - Rossini / DPPI,Image

Gian Piero Gasperini

Naknadno saznao da je zaražen

Još je naglasio kako sve do prije desetak dana, kada su provođena krvna testiranja, saznao da je ipak imao koronu. "Boravio sam u trening-kampu tri tjedna i poštovao socijalno distanciranje. Kako nikada nisam povišenu temperaturu, nisu mi niti uzimali bris, ali prije deset dana radili smo krvni test koji je pokazao da sam imao COVID-19. Imam antitijela, ali to ne znači da sam sada imun na virus", zaključio je trener našeg Marija Pašalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo