Iz Srbije: 'Za komplekse Hrvata nemam komentar!'

Ovoga utorka počinje zaplet u hrvatskoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

11.9.2012.
15:18
VOYO logo

Nakon mršavog remija u Škotskoj (0:0), reprezentacija Srbije u utorak igra prvu utakmicu kvalifikacija u kojoj mora pobijediti. Tri boda protiv Walesa na domaćem terenu u Novom Sadu su imperativ, ali izbornik Siniša Mihajlović je sasvim okrenuo priču.

"Bitno je da naši igrači ne budu opterećeni pobjedom, mora se samo umrijeti, ništa drugo se ne mora. Tko garantira da bi nam dvije pobjede na početku kvalifikacija donijele plasman na Svjetsko prvenstvo? Ili da bi nas dva poraza udaljila od Brazila? Svaka sljedeća utakmica je važnija od prethodne. Znamo što nam je cilj, što hoćemo i koliko možemo. Kada završe kvalifikacije, vidjet ćemo tko je bio u pravu – mi ili javnost", ističe Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Srbija igraju tek 22. ožujka sljedeće godine, ali obje reprezentacije žele do tog petog kola skupiti što više bodova i izboriti što bolju poziciju prije raspleta u skupini A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, već su počela i medijska prepucavanja, pa je tako srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov uoči utakmice s Walesom morao odgovarati na pitanje novinara o hrvatskim podbadanjima. Hoće li se Škotska i Srbija zaista boriti za treće mjesto?

"Za komplekse Hrvata nemam komentar!", rekao je Kolarov, dok je izbornik Mihajlović bio nešto blaži:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nas ne zanima. Mi razmišljamo samo o sebi i idemo od utakmice do utakmice, a sve ostalo su njihove prazne priče", izjavio je Mihajlović za Alo te zaključio da utakmicu Belgije i Hrvatske u Bruxellesu nitko neće ni pratiti.

"Tko igra? To nas ne zanima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo