otkrivamo detalje / Porezna utaja Luke Modrića, Cristiana Ronalda i Josea Mourinha: kako su ih novinari provalili?

Gotovo 20 milijuna stranica dokumenata iscurilo je u tzv. aferi Football leaks, otkrivajući sporne ugovore mnogih svjetskih nogometaša

6.12.2016.
22:42
VOYO logo

Španjolske novine i još 12 europskih magazina među kojima i hrvatski Nacional na današnjoj naslovnici optužuju Luku Modrića da je počinio poreznu prijevaru. Ali nije Modrić jedini! 

Image
skandal trese nogomet /

Španjolci pišu da je i Luka Modrić pod istragom zbog utaje poreza

Image
skandal trese nogomet /

Španjolci pišu da je i Luka Modrić pod istragom zbog utaje poreza

Gotovo 20 milijuna stranica dokumenata iscurilo je u tzv. aferi Football leaks, otkrivajući sporne ugovore mnogih svjetskih nogometaša, koji su svoja marketinška prava prodavali offshore tvrtkama u raznim zemljama kako bi si snizili poreznu stopu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najvećim problemima našli su se ipak Cristiano Ronaldo i Jose Mourinho za koje papiri navodno dokazuju da su utajili desetke milijuna eura. 

"Prošlost pokazuje da su takve situacije svi olako shvaćali. Ne samo u Hrvatskoj nego i u puno drugih država i da je porez na neki način bio sporedna priča. Ja se bojim da postaje sve više glavna priča i osobno mislim da je to dobra stvar", Hrvoje Kačer, predsjednik hrvatskog društva za sportsko pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na milijunima dokumenata koji su iscurili u sklopu Football leaksa proteklih šest mjeseci radilo je 60 novinara iz cijelog svijeta. Jedan od njih je i slovenski novinar Blaž Zgaga, koji nam je otkrio najzanimljive detalje ove opsežne istrage.

"Modrić u 2013. godini Španjolskoj nije prijavio najmanje pola milijuna eura dobiti komercijalnih prihoda, a kad je došao u Real, odmah je osnovao tvrtku u Luksemburgu, nazvavši je 'Ivano' prema svom sinu, a glavna direktorica je njegova supruga Vanja. Ono što je interesantno jest činjenica da su Modrićevi advokati panično raspravljali o mogućnosti da taj slučaj dođe u medije", rekao nam je Zgaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor sa slovenskim novinarom pogledajte u videoprilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo