VIDEO: / Bravo, Luka! Fenomenalan gol Modrića!

Srna i Eduardo ostali su bez drugog kruga Lige prvaka. Njihov Šahtar je poražen na Old Traffordu kod Manchester Uniteda s 1:0.

10.12.2013.
10:33
VOYO logo

Nogometaši Reala još su ranije osigurali prvo mjesto u skupini B i prolaz u osminu finala, ali su u Kopenhagenu odigrali angažirano i ostavili domaćina bez nastavka europskog puta.

Madriđani su poveli u 25. minuti kada je Isco gurnuo loptu Modriću, a hrvatski se reprezentativac varkom oslobodio čuvara i sjajnim udarcem s 20-ak metara matirao domaćeg vratara Johana Wilanda. Modriću je to prvi ovosezonski gol i ukupno peti u dresu Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. je minuti prednost gostiju povećao nezaustavljivi Cristiano Ronaldokojem je to bio prvi nastup nakon više od dva tjedna stanke zbog ozljede bedrenog mišića. Marcelo je ubacio loptu u kazneni prostor, Pepe ju je spustio glavom, a Ronaldo lakoćom zabio iz blizine.

Postao je time prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao devet pogodaka u skupini! U 89. je minuti Ronaldo promašio jedanaesterac koji je sam i izborio nakon prekršaja Thomasa Delaneyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/andbqZjkr1g

U skupini A Manchester United je na svome Old Traffordu pobijedio Šahtar s 1:0 i gurnuo ga u Europa ligu. U drugoj je, naime, utakmici Bayer Leverkusen kao gost svladao Real Sociedad (1:0) i prestigao Ukrajince na drugom mjestu. Pobjedu Unitedu je osigurao Phil Jones koji se u 67. minuti dobro snašao nakon kornera i iz poluvoleja s desetak metara smjestio loptu u mrežu. Kapetan Darijo Srna je odigrao svih 90 minuta za Šahtar u svome 50. nastupu u Ligi prvaka, dok Eduardo nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U San Sebastianu je pobjedu Bayeru osigurao Ömer Toprak, iskoristivši gužvu nakon kornera u 49. minuti. Real Sociedad je tako nastup u Ligi prvaka završio sa samo jednim osvojenim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj posljednjeg kola skupine B Lige prvaka između Galatasaraya i Juventusa prekinut je nakon 31 minute igre jer su snijeg i tuča u Istanbulu uvjete za igru učinili nemogućima.

Snijeg je u turskom velegradu počeo padati s početkom utakmice, ali se nakon 20-ak minuta pojačao, a umiješala se i tuča. Portugalski sudac Pedro Proença je najprije tražio crvenu loptu, ali ni to nije previše pomoglo jer se ubrzo više nije vidjela nijedna crta na terenu. U dogovoru s igračima Proença je prekinuo utakmicu pri rezultatu 0:0 i zatražio da se očiste linije, ali kako oborine nisu prestajale, sudac i delegat su uskoro zaključili da se dvoboj ne može nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad Europska nogometna federacija (UEFA) nije objavila kada će se nastaviti utakmica, ali za očekivati je da će se ostatak dvoboja pokušati odigrati u srijedu.

Podsjetimo, Real Madrid je ranije osigurao prvo mjesto u skupini, a za drugo se bore upravo Galatasaray i Juventus. Talijanski prvak ima dva boda više i za prolaz u osminu finala mu je dovoljan i bod u Istanbulu, dok je Galatasarayu nužna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo