PORAZ OD TUNISA U VARAŽDINU OZNAČIO KRAJ : / Reprezentacija Tunisa okončala sjajan učinak Vatrenih

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Poraz bez rezultatskog značaja

11.6.2019.
22:54
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je u svom prvom nastupu protiv Tunisa izgubila sa 1-2 upisavši prvi poraz od neke afričke reprezentacije.

'Vatreni' su igrali protiv Nigerije, Kameruna, Senegala, Malija, Maroka, Egipta i sada Tunisa i tek su "Orlovi s Kartage" porazili "Vatrene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno sedam susreta Hrvatska je upisala četiri pobjede, dva neodlučena ishoda i jedan poraz uz pozitivnu razliku pogodaka 15-8. Pritom su samo dvije utakmice bile službene, dok su preostali dvoboji bili prijateljskog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju utakmicu 'Vatreni' su protiv neke od selekcija sa 'Crnog kontinenta' odigrali na svjetskom prvenstvu u Rusiji i to protiv Nigerije. Bio je to dvoboj 1. kola skupine D, a Hrvatska je u Kalinjingradu pobijedila sa 2-0 golovima Petera Eteba (32-ag) i Luke Modrića (71-11m). Bio je to prvi korak Dalićeve družine prema putu do svjetskog srebra i najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa.

Uvjerljivo potiv Kameruna

Službenu utakmicu Hrvatska je igrala i protiv Kameruna, također na svjetskom prvenstvu, ali u Brazilu 2014. godine. U nemogućim uvjetima 'prašume' Manausa Hrvatska je pobijedila 4-0 što je najuvjerljivija hrvatska pobjeda na velikim natjecanjima. Dva puta je bio strijelac Mario Mandžukić, a po jednom su zabili Ivan Perišić I Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu utakmicu s nekom afričkom reprezentacijom Hrvatska je odigrala još davne 1996. godine. U polufinalu Kupa kralja Hassana II u Maroku smo igrali protiv domaćina turnira. Poveli smo 2-0 golovima Gorana Vlaovića (14, 15), no Maroko je uspio izjednačiti preko Salahedinea Bassira u 21. minuti i Ahmeda Bahije u 72. minuti.

Image
VATRENI RAZOČARALI U VARAŽDINU I IZGUBILI OD TUNISA: /

Gosti iskoristili sve mane Hrvatske u mješovitom sastavu i zasluženo pobijedili

Image
VATRENI RAZOČARALI U VARAŽDINU I IZGUBILI OD TUNISA: /

Gosti iskoristili sve mane Hrvatske u mješovitom sastavu i zasluženo pobijedili

U toj utakmici pocrvenili su Asanović i Prosinečki kod Hrvatske, dok je kod Maroka isključen Bouyboud. Utakmica je razriješena izvođenjem jedanaesteraca, a Hrvatska je pobijedila 7-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine kasnije Hrvatska je igrala protiv Egipta na Korejskim kupu, a završilo je ponovo 2-2. Ovoga puta Egipat s poveo preko Hossama Hassana (10, 35), da bi izjednačenje Hrvatskoj donijeli Igor Cvitanović u 45. minuti iz kaznenog udarca i Davor Vugrinec u 78. minuti.

Idući ‘hrvatsko-afrički’ ogled uslijedio je u svibnju 2014. Hrvatska je u sklopu priprema za SP u Brazilu u Osijeku igrala protiv Malija i pobijedila 2-1. Bila je to posljednja provjeru uoči puta u Brazil koji je tada ‘glumio’ Kamerun. U pobjedi 2-1 oba gola je postigao Ivan Perišić (15, 64), dok je gol za goste zabio Kalifa Traore (79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

11.06.2019., stadion NK Varazdin, Varazdin - Prijateljska utakmica, Hrvatska - Tunis. Domagoj Vida, Bruno Petkovic Photo:

Identčnim rezultatom završio je i susret protiv Senegala, koji je igran u Osijeku 8. lipnja prošle godine. Bila je to posljednja provjera hrvatske reprezentacije uoči puta u Rusiju. Gosti su poveli preko Ismaila Sarra u 48. minuti, a rezultat su preokrenuli Ivan Perišić (63) i Andrej Kramarić (78).

U večerašnjem susretu igranom u Varaždinu Tunis je pobijedio 2-1. Tunis je poveo u 16. minuti golom Anicea Badrija, izjednačio je Bruno Petković u 47. minuti, a pobjedu gostima donio je Naim Sliti iz jedanaesterca u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo