NIJE BILO MIRA /

Policija se oglasila o žestokom sukobu u Osijeku: Privedene 73 osobe

Image

Prije, tijekom i nakon utakmice, evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira

9.9.2024.
14:22
VOYO logo

Nakon dvoboja Hrvatske i Poljske u drugom kolu Lige nacija u Osijeka u kojem su Vatreni slavili s 1-0 golom Luke Modrića došlo je do sukoba navijača.

Image
ŽESTOKI SUKOB /

Masovna tučnjava u Osijeku: Strani navijači napali domaće, pa onda policiju. Ima uhićenih

Image
ŽESTOKI SUKOB /

Masovna tučnjava u Osijeku: Strani navijači napali domaće, pa onda policiju. Ima uhićenih

Policija se dan nakon utakmice oglasila priopćenjem u kojem su otkrili kako je prije, za vrijeme i nakon utakmice postupao prema 77 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Prije, tijekom i nakon utakmice, evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su procesuirane 73 osobe, od čega 67 poljskih državljana. Isto tako, na stadionu su evidentirana četiri prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog čega su procesuirane četiri osobe, od kojih troje poljskih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici u dva su događaja uporabili sredstva prisile prema dva hrvatska državljanina i 67 poljskih državljana.

Evidentirano je jedno kazneno djelo iz čl. 315 Kaznenog zakona 'Napad na službenu osobu' za koje se sumnjiči poljski državljanin. U tom događaju je lakše ozlijeđen policijski službenik.

Izdano je i naplaćeno 65 prekršajnih naloga za prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršajna naloga za prekršaj iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, jedan optužni prijedlog za prekršaj iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i tri optužna prijedloga za čl. 6 i 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U događajima je ukupno ozlijeđeno šest osoba, od čega je jedna osoba na neutvrđen način teško ozlijeđena (četiri poljska državljanina su lakše ozlijeđena i jedan policijski službenik, a jedan je poljski državljanin teško ozlijeđen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici su brzo uspostavili povoljno stanje te je spriječeno daljnje narušavanje javnog reda i mira i eventualna druga ozljeđivanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo