Pola Hrvatske ostalo bez posla, a on - zapošljava!

U Hrvatskoj, po službenim podacima, mjesečno više od 10.000 ljudi ostaje bez posla usred sveopće krize, ali postoje i takve radne sredine koje lakše trpe krizu.

2.3.2011.
13:37
VOYO logo

U trenutku kad ga navijači žešće no ikad tjeraju iz Maksimira, a leđa mu pomalo okreću i dojučerašnji politički saveznici, Zdravko Mamić potražio je 'malo ljubavi' u društvu Dinamovih legendi. Naime, plavi dečki koji danas više i nisu baš dečki, svakog prvog u mjesecu imaju svoje već tradicionalno okupljanje na koje svrati većina najpoznatijih Dinamovih igrača iz generacija '67. i '82.

Obično ih bude oko dvadesetak, no ovog je ponedjeljka broj okupljenih u maksimirskoj pizzeriji Gentleman bio dvostruko veći, prenosi Večernji list. Razlog tome je što spomenuti lokal vodi Kristijan Belin, sin možda i ponajveće živuće Dinamove legende, Rudolfa Belina, po kome je lokal dobio ime i u čiju su se čast plavi dečki i okupili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je samo Dinamo. Uvijek je tako bilo i bit će", rekao je legendarni nogometni kavalir u čiju su se čast na jednom mjestu okupili: Slaven Zambata, Krasnodar Rora, Željko Stinčić, Marko Mlinarić, Mladen Munjaković...

Među uglednim društvom našao se i Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je sjeo odmah do Rudolfa Belina na čelo stola i održao jednu 'prigodnu', u kojoj je sve dečke iz 67' i 82' pozvao da dođu raditi u klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam pravo na jedan izlazak, bio sam teška sirotinja, jeo kruh, mast i crvenu papriku. Ima ovdje i onih koji se sjećaju da sam svoju prvu Dinamovu utakmicu gledao s drveta, sjećam se da je jedini gol na toj utakmici zabio Alojz Marić (ali su ga prisutni ispravili da to baš i nije točno). Dinamo i njegovi igrači bili su moja hrana. Maksimirski sam travnjak upoznao skupljajući lopte. Shvatio sam u međuvremenu da je istinita ona: 'Daleko od očiju, daleko od srca'", na svoj je način Mamić opisao zašto je već deset godina u klubu i zaključio:

"Nisam Isus i ne mogu dati svima, ali sve vas pozivam da dođete u klub, radit ćemo. Za početak, na stadionu ćete dobiti svoju ložu s 40 mjesta, u njoj šank i poslugu. Čekaju nas dvije utakmice polufinala Kupa, protiv Slavena Belupa. Vjerujem da ćemo ga pobijediti i osvojiti Kup. Od tih okršaja očekujemo milijun kuna, kojima ćemo osnovati fond za pomoć bivšim Dinamovim nogometašima. Dopustite mi i da domaćin sljedećeg druženja budem ja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo