ŠTO ĆE TORCIDA REĆI NA OVO? / Gledamo i ne vjerujemo. Pogledajte kolike su šanse da Dinamo osvoji naslov prvaka, a kolike da titulu uzme Hajduk

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Nogometaši Hajduka pobijedili na Rujevici Rijeku s 3-0, čime su Splićani i dalje ostali u igri za naslov prvaka

9.5.2022.
8:34
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U posljednjem susretu 34. kola Prve HNL Dinamo je u Zagrebu svladao Osijek 3-0 (1-0). Dinamo ima četiri boda više od Hajduka i blizu je obrane naslova prvaka.

Strijelci na maksimirskom stadionu bili su Mislav Oršić u 34., Dario Špikić u 60. i Luka Menalo u 81. minuti, a treba reći kako je gostujući sastav iz Osijeka cijelo drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje (isključenje Čeberka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo do obrane naslova može doći u idućem, pretposljednjem kolu, kada gostuje na Šubićevcu. Ukoliko pobijedi Šibenik rezultatski će nevažna postati utakmica zadnjeg kola u Zagrebu između Dinama i Hajduka. Splićani, pak, u 35. kolu igraju na Poljudu protiv Istre 1961.

Image
HARD CORE /

Sjever gorio, tlo podrhtavalo. Boysi navijanjem izazvali potres s epicentrom u Maksimiru

Image
HARD CORE /

Sjever gorio, tlo podrhtavalo. Boysi navijanjem izazvali potres s epicentrom u Maksimiru

Kolike su šanse Dinamu i Hajduku?

Nogometaši Hajduka pobijedili na Rujevici Rijeku s 3-0 (3-0), čime su Splićani i dalje ostali u igri za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranski derbi odlučen je nakon prvog poluvremena. Uvodna dva pogotka dao je prvi strijelac lige Marko Livaja, u 13. minuti iz jedanaesterca te u 37. minuti. Vrlo brzo nakon toga i Dino Mikanović je bio zaslužan što se treći put u prvom dijelu tresla domaća mreža. Zanimljivo je navesti da su sve četiri ovosezonske ligaške utakmice Rijeke i Hajduka završavale pobjedama gostiju. Ove dvije momčadi opet će se sastati 26. svibnja na Poljudu kada završava sezona finalnom utakmicom domaćeg Kupa.

Do kraja prvenstva, koje još uvijek nije odlučeno, ostala su još dva kola, a profesor Tomislav Globan izračunao je kolike su šanse Dinamu, a kolike Hajduku za osvajanjem titule. Dinamo ima iznenađujuće visok postotak od 94.3 posto, dok Hajduk ima mizernih 5.7 posto. Dakle, Splićanima zaista treba čudo, odnosno pobjeda Šibenika i pobjeda protiv Dinama u posljednjem kolu na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo