Play ponuda

Pogledajte kako izgleda famozna plava trava!

shimmer fallback

Zagrebom je zavladala nezapamćena nogometna groznica. Teško se sjetiti kad su dinamovci zadnji put stajali u 200-metarskim redovima za ulaznice i kad se toliko pričalo o plavoj boji.

12.7.2011.
13:33
Play ponuda

Na Dinamovoj su stranici objavljene prve fotografije modnog detalja koji je proteklih dana izazvao puno zanimanja u priči o obnovi maksimirskog stadiona.

Riječ je o famoznoj plavoj travi koju radnici upravo postavljaju na atletsku stazu, taj ružni detalj koji je možda i najviše kvario novi imidž maksimirske ljepotice.

"Na stadionu se još uvijek radi punom parom, a glavna atrakcija novog stadiona svakako će biti neke 'novosti' na terenu i tribinama. Nakon što je postavljen cijeli novi travnjak, u tijeku je postavljanje umjetne plave trave preko atletske staze. Plava trava za sada se tek postavlja i nije izravnata. U ponedjeljak su na stadion stigli i golovi s posebnim plavo-bijelim mrežicama. Postavljanje kabina za rezervne igrače očekuje se po završetku postavljanja plave trave", javljaju na Dinamovoj službenoj stranici.

"To je plava dekorativna teniska trava koju stavljamo da bismo sakrili rupe na atletskoj stazi. Dakle, ne radi se o pravoj travi nego teniskoj travi visokoj 15 milimetara, prava bi bila preskupa, ipak je to površina još jednog igrališta", rekao nam je direktor stadiona Miljenko Sakoman, žureći na još jedan sastanak.

Čini se da će u srijedu navečer sve mane maksimirskog rugla biti dobro sakrivene.

"U tijeku je postavljanje plavih platna ispod svih tribina, a momčad je dobila i novi fiksni ulaz u tunel. Uređuju se sanitarni čvorovi ispod Istoka i Jugozapada, dok su pod Zapad stigla četiri sanitarna kontejnera. U tijeku je numeriranje sjedalica, a veliki dio tribina do sada je numeriran. Do utakmice Dinama i Neftchija nije u planu obojiti reflektore, međutim temelji svih reflektora bit će prekriveni plavim platnima."

Uglavnom, Dinamo već godinama nije bio toliko 'u modi'. Teško je vjerovati da je baš klub iz Azerbajdžana privukao more Zagrepčana na prvi europski Dinamov ispit u novoj sezoni, ali potražnja za ulaznicama za Neftchi je golema. U ponedjeljak su Maksimir oplakivali redovi navijača od nekoliko stotina metara, a u utorak su u prodaju puštene nove ulaznice, za Sjever gore i Zapad gore.

Vezani članci:

arti-201107100012006 arti-201107090073006 arti-201107100264006 arti-201107110265006

Play ponuda
Play ponuda